Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.05.31

Forgalmas útszakaszon cserélnek gázvezetéket az E.ON szakemberei Zalaegerszeg belvárosában

Az E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt. annak érdekében, hogy gázelosztó hálózatának műszaki-biztonsági színvonalát megőrizze, a meghibásodásokat, üzemzavarokat megelőzze, folyamatosan karbantartja, korszerűsíti vezetékhálózatát. Ennek a folyamatos, tervezett rekonstrukciós sorozatnak a részeként Zalaegerszeg belvárosában a Rákóczi Ferenc utcában, a Kert utca és a Gasparich Márk utca közti szakaszon kicserélik a kis- és középnyomású gázelosztó vezetékeket.

A munkálatok  június 1-jén, kedden kezdődnek. A közműrekonstrukcióval érintett területen a munkát végző szakemberek biztonsága és a közlekedés biztosítása érdekében az arra közlekedőknek sebességkorlátozásra, félpályás útlezárásokra, valamint jelzőlámpás forgalomirányításra kell készülniük.

torlodas-jpg.jpg

A vezetékcsere a Rákóczi Ferenc utcában több ütemben történik, az elkészült szakaszokon a felbontott útburkolatot ideiglenesen helyreállítják, a félpályás útzárat pedig feloldják majd az autóforgalom számára. Az ideiglenesen helyreállított szakaszokat sebességkorlátozás mellett használhatják a közlekedők. A munkavégzés ideje alatt a tömegközlekedés mindvégig biztosított lesz. A felbontott útszakasz végleges helyreállítása egy későbbi időpontban, szintén forgalomkorlátozás mellett fog történni.

A rekonstrukciós munkák idején az érintett területen hosszabb menetidőre és torlódásokra számíthatnak a közlekedők, ezért a szakemberek azt tanácsolják, hogy aki teheti, kerülőúton közlekedjen.

A munkavégzés időtartama alatt a földgázszolgáltatás biztosított lesz az ügyfelek számára, mindössze az átkötések idején egy kis időre szünetel majd. Ennek időpontjáról a gázszolgáltató időben értesíteni fogja az érintetteket.

Az E.ON szakemberei arra kérik a lakosságot, hogy a munkaterület környezetében a saját és a munkavégzők biztonsága érdekében fokozott óvatossággal, a megváltozott forgalmi rend figyelembevételével közlekedjenek.

A Rákóczi Ferenc utcai gázvezeték rekonstrukció várhatóan augusztus végére készül el - tájékoztatta honlapunkat az E.ON.