Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.06.19

Fogyatékosság-barát kommunikációs terv készült Kistolmács határon átnyúló projektjében

Az INTERREG V-A Magyarország- Horvátország Program keretében megvalósuló AQUA ADVENTURES elnevezésű projekt célja a határ két oldalán lévő potenciális ökoturisztikai attrakciók kínálatának összekapcsolása és korszerűsítése, új és innovatív, határokon átnyúló turisztikai termék közös fejlesztése.


A projekt két olyan célcsoport igényeinek és lehetőségeinek a harmonizálására épül, amelyek egyenként is komoly növekedési potenciállal bírnak: az egyik a fogyatékkal élők turizmusában, a másik az ökoturizmusban részt vevők. A fogyatékkal élők utazásainak megkönnyítése, vagy egyáltalán lehetővé tétele nem csupán erkölcsi kötelessége minden társadalomnak, hanem prosperáló üzleti lehetőség is egyben: a Föld lakosságának mintegy hetede (és ez az arány növekszik) él valamilyen fogyatékossággal, és közülük sokan a turizmusból eddig teljesen ki voltak rekesztve.


Bevonásuk a turizmusba (inklúzió) jelentős méretű új célpiac elérését jelenti, amely célpiac potenciálját erősíti, hogy a fogyatékkal élők az esetek döntő többségében nem egyedül, hanem kísérővel utaznak, vagyis minden egyes fogyatékkal élő személy mellett újabb célszeméllyel vagy célszemélyekkel nőhet a kereslet bázisa.

A projekt megvalósítása során Fogyatékosság barát kommunikációs terv került összeállításra, annak érdekében, hogy a lehető leghatékonyabb módon be tudjuk vonni azon embertársainkat, akik valamilyen fogyatékossággal élnek. Az elkészített dokumentumot megtalálják Kistolmács Község Honlapján vagy a projekt weboldalán: https://www.aqua-adventures.eu/ru

huhr_logo_hu_large.jpg

interreg_logo_hu.jpg

huhr_slogan_hu-jpg.jpg

logo-aa-jpg.jpg