Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.01.25

Fogságba ejtették kollégájukat a nők, amíg az alá nem írta a felmondását egy zalaegerszegi misszióban

Egy Zalaegerszegen is működő egyházi misszió irodájában 2019. szeptember 16.-án 15 órai kezdettel tartottak egy megbeszélést, amelyen jelen volt a misszió zalai vezetőnője, a misszió Nagykanizsán tevékenykedő házi gondozója - a sértett nő - továbbá más munkatársak – gondozók, adminisztrátorok – is, összesen 18 személy.

A fenti megbeszélés során a vezetőnő és a házi gondozó sértett között szóváltás alakult ki a sértett munkájával kapcsolatban, amely odáig fajult, hogy a vezetőnő közölte a sértettel, hogy nem kíván a továbbiakban vele dolgozni, és írja meg a felmondását. A sértett erre közölte, hogy majd másnap behozza azt. A vezetőnő ekkor arra kérte a sértettet, hogy most írja meg a felmondását, azonban a sértett erre nem volt hajlandó, azt válaszolta, hogy majd postán elküldi azt.

 

birosag.jpg

 

Ezt követően a sértett felállt a székéből, felvette a táskáját, majd elindult a bejárati ajtó felé abból a célból, hogy elhagyja az irodát. Ekkor a sértett kolléganői közül több – be nem azonosítható – személy is azt mondta, hogy "ne engedjétek ki!" A II.r. terhelt egy 1983-ban született zalaegerszegi nő – aki adminisztrátorként dolgozott a missziónál – ezt hallva, illetve látva azt, hogy a sértett el kívánja hagyni az irodát, szintén felkelt a székéből, majd gyorsan a bejárati ajtóhoz sietett, közvetlenül az előtt megállt, attól pár centiméterre háttal, közben pedig megfogta annak kilincsét.

Eközben III.r. terhelt, egy 1975-ben született búcsúszentlászlói nő – aki szintén adminisztrátorként dolgozott a missziónál – is felállt, ő is a bejárati ajtóhoz sietett, követve II.r. terheltet, majd megállt II.r. terhelt mellett. A sértett a bejárati ajtóhoz érve közölte az az előtt álló, kilincset fogó II.r. terhelttel, illetve a mellette álló III.r. terhelttel, hogy engedjék ki, hagyják elmenni, azonban mind a II.r., mind a III.r. terhelt azt mondta neki, hogy addig nem engedik ki, amíg meg nem írja a felmondását.

Eközben ért oda a bejárati ajtóhoz I.r. terhelt, egy 1962-ben született gellénházi nő – aki házi gondozóként dolgozott a missziónál – is, aki a sértetthez lépett, majd ő is közölte vele, hogy addig innen el nem megy, amíg meg nem írja a felmondását. A sértett erre továbbra sem volt hajlandó, távozni szeretett volna, azonban ekkor I.r. terhelt megragadta a sértett bal karját, és a sértettet megpróbálta az ajtótól elhúzni, azonban a sértett ellenállt, és kiszabadította kezét az I.r. terhelt szorításából.

Ezt követően – mivel a terheltek továbbra is azt hangoztatták, hogy addig nem engedik ki, amíg meg nem írja a felmondását, és a sértett úgy érezte, hogy a terheltekkel szembeni ellenállás hiábavaló –a sértett leült a bejárati ajtóhoz közelebb eső egyik irodaasztalhoz, majd III.r. terhelt iránymutatása alapján leírta azt, hogy kéri munkaviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetését. Amint a sértett leült az asztalhoz, II.r. terhelt is eljött a bejárati ajtótól.

Miután a sértett megírta felmondását, ezt követően már nem akadályozták meg abban, hogy távozzon az épületből.
Az I.r. terhelt általi bántalmazás következtében a sértettnek nyolc napon belül gyógyuló sérülése, a bal könyökhajlatában mintegy 3 x fél cm-es véraláfutás keletkezett.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség mindhármuk ellen személyi szabadság megsértésének  bűntette, míg  az  I.r. terhelt ellen további testi sértés vétsége miatt emelt vádat - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.