Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.08.22

Fogház és elzárás a zalai erős legényeknek

1. Egy korábban már többször büntetett  petőhenyei testvérpár  közül a fiatalabbik   2018. június 7.-én  23 óra körül   a Zalaegerszeg, Kossuth Lajos utcán erősen ittas állapotban szóváltásba keveredett élettársával,  leköpte,   mire a nő   pofon ütötte. A férfi  erre rugdosni kezdte  oly módon, hogy élettársa fejét két kézzel megfogta és maga felé húzva háromszor  arcon rúgta. A bántalmazás közben mindketten földre kerültek, majd a nő felállt és a kórház sürgősségi  ambulancián kért ellátást 8 napon belül gyógyuló sérülései miatt.

zalaegerszeg-autobuszallomas.jpg

(A zalaegerszegi autóbuszállomás. Fotó: Google)

2. A testvérpár - mindketten ittas állapotban - 2018. június 10. napján 22 óra 40 perc körüli időben a zalaegerszegi  autóbuszállomáson szóváltásba keveredtek egy férfivel, aki  biztonsági őri feladatokat látott el a buszpályaudvaron. A szóváltás előzménye az volt, hogy a biztonsági őr  rászólt a kukákat borogató testvérekre, akik emiatt  lökdösni kezdték.
A vita tovább folytatódott, egyikőjük leköpte a biztonsági őrt, majd miután továbbra sem voltak hajlandók -többszöri kérés ellenére- a buszállomás területét elhagyni, a fiatalabb testvér odalépett hozzá azzal, hogy „Gyere, játsszuk le!”, majd elkapta a  bal karját és a földre rántotta magával, ahol dulakodni kezdtek. Az őr  végül felállt a földről és a segítségére siető szolgálattevő közreműködésével a testvérpárt elzavarták a helyszínről. A biztonsági őr 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.


3. A testvérek  2018. június 11. napján 13 óra 29 perc körüli időben  megjelentek a zalaegerszegi vasúti restiben, ott tartózkodott a fiatalabb testvér élettársa is.  Először  az idősebb  lépett hozzá  közölve, hogy „Most véged, mert itt van a D”, végül a fiatalabb is odaért  „Megvagy, te büdös k...!” felkiáltással. Vita alakult ki, majd amíg az élettársa kiment a mosdóba, addig a nő átmenekült a vasúti váróterembe, majd ott elbújt a mellékhelyiségbe. A  keresésére indultak, rátaláltak a nőre és az élettársa a  hajánál fogva kirángatta a mosdóból.


Elengedte a haját, ismét vita alakult ki köztük, a szóváltás során a nőt  beszorította a váróterem egyik sarokrészébe, majd jobb ököllel egy ízben megütötte a bal halántékát úgy, hogy a  feje belecsapódott a falba. A  nő megszédült, leguggolt,  ekkor azonban már a helyszínre érkeztek a rendőrök is. A nő a bántalmazás következtében a koponya 8 napon belül gyógyuló zúzódását szenvedte el.


A Zalaegerszegi  Járási és Nyomozó Ügyészség  a férfiak ellen  garázdaság, testi sértés és becsületsértés vétsége miatt emelt vádat a Zalaegerszegi  Járásbíróságon végrehajtandó fogházbüntetést és elzárást indítványozva - értesült honlapunk dr. Pirger Csabától a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.