Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.05.21

Férfinap Kistolmácson

Ha már van nőnap, legyen férfinap is - hangzott el Kistolmácson 24 évvel ezelőtt. A jeles napot szombaton rendezték meg az erdők ölelte szomszédos zalai falu kempingjében. Az önkormányzat által támogatott programon ízletes babgulyással és marhapörkölttel, házi készítésű pogácsákkal, péksüteményekkel, lángossal, finom italokkal vendégelték meg az ünnepelteket - mondta a Letenye Médiának Birkás Zoltán polgármester.

 

kistolmacs-ferfinap-2017-1.jpg

(Lángosevő verseny a kistolmácsi férfinapon. A háttérben bal oldalon Birkás Zoltán polgármester)

 

Az "alapozás" után a 184 fős falu megjelent fiatalabb férfi tagjai - akik között 18. életévét betöltött két "újonc" is volt - lángosevő versenyen vetélkedtek, majd fejszével vágták ki a kistolmácsi tó parkolójában felállított májusfát. Ezt követően a zsákban futás volt a soron, majd a tombola sorsolás következett, ahol még tortát is lehetett nyerni.

 

kistolmacs-ferfinap-2017-2.jpg

(Kivágták a májusfát a kistolmácsi férfinapon)


A következő nagyobb program július 22-én lesz Kistolmácson, ekkor rendezik meg a hagyományos falunapot a kemping és a tó területén.
Lesz sárkányhajó verseny, kirakodó vásár, többek között fellépnek a letenyei művészeti iskola táncosai, a sztárvendég Postás Józsi lesz, majd éjféli tartó bállal zárul a tolmácsi falunap - hallottuk a faluvezetőtől.
Az eseményen jelen volt Farkas Szilárd letenyei polgármester is, aki egyben a Kistolmács Jövőjéért Közhasznú Egyesület elnöke is.