Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.08.29

Felmondott a zalaegerszegi szívsebészeti osztály vezetője

Alotti Nasri húsz év után távozik a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Szívsebészeti Osztályának éléről, derült ki a Facebookon terjedő felmondóleveléből. Ebben azt írja, júniusi szabadsága idején a közreműködésével bekerült az osztályra egy sürgős szívműtétet igénylő beteg, aki „indokolatlan egy hét tartózkodás után, műtétre várva meghalt".

Azt írja, az eset komoly lelki válságot okozott számára, mivel a munkatársai nem adtak neki meggyőző, érvekkel támogatott válaszokat az esetről. „Szóbeli közlésem ellenére ön és orvosigazgató úr az ügyet semlegesen kezelték. Elvártam volna legalább egy belső vizsgálatot az ügyben" - írta a kórház főigazgatójának, Halász Gabriellának címzett levelében - számolt be az esetről a 444.hu. A lap részleteket közölt a szívsebész, egyetemi docens a Facebookon terjedő közleményéből is.

alotti-nasri-szivsebesz.jpg

(Alotti Nasri szívsebész)

Az esettel kapcsolatban - a hallgattassék meg a másik fél is alapvető sajtós elvet figyelembe véve - levelet írtunk a Zala Megyei Szent Rafael Kórház főigazgatójának, Dr. Halász Gabriellának. A megyei kórháztól ma ezt a sajtóközleményt kaptuk.

"A Zala Megyei Szent Rafael Kórház Szívsebészeti Osztályát érintő közösségi médiában megjelent híresztelésekről.

A közösségi média felületére felkerült Med. habil. Dr. Alotti Nasri PhD. levele, amelyet a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Főigazgatójának címzett 2019. július 19-én és közös megegyezéssel kérte közalkalmazotti jogviszonya megszüntetését. A levél, amelyet eredeti rendeltetésénél fogva nem a nyilvánosság elé szántak, több súlyos, becsület csorbítására alkalmas, a szívsebészeti osztály és a kórház szakmai munkáját megkérdőjelező állítást tartalmaz. A további híresztelések megakadályozására a kórház jelen sajtóközleményt adja ki.

Sajnálatos módon a levél hangneme és írójának egyéni látásmódja, amelyet felindultsága okozott annak megírásakor, saját vélemény alapján rossz színben tünteti fel az intézményben folyó szakmai és igazgatási munkát, ezért annak tartalmát a leghatározottabban visszautasítjuk. A közvélemény tájékoztatására alkalmatlan egy közalkalmazott által a munkáltatójának a taglalt körülmények között írt levele.

Felhívjuk az érintettek figyelmét, hogy tartsák tiszteletben a Zala Megyei Szent Rafael Kórház és munkatársai jó hírnevét és tanúsítsanak jogkövető magatartást, ellenkező esetben a jó hírnév és becsület csorbítására alkalmas állításokkal szemben a kórház vezetése megfontolja a jogi lépések megtételét.

Megnyugtatásul közöljük, hogy a kórház szívsebészeti osztályán a szakmai munka Med. habil. Dr. Alotti Nasri PhD. távozása után is megfelelő színvonalon, szakmailag magasan képzett szakorvosok részvételével, a szükséges tárgyi és személyi feltételek biztosításával az elvárható gondosság maximális figyelembevételével zajlik.
Ezúton is még egyszer köszönjük Med. habil. Dr. Alotti Nasri PhD. közel negyed évszázados, kórházunkban elvégzett szakmai munkáját.

Dr. Halász Gabriella
főigazgató"

Új vezető a zalaegerszegi szívsebészeten

Zökkenőmentesen folytatódik a munka a Zala Megyei Szent Rafael Kórház szívsebészetén, melynek új osztályvezető főorvosa Dr. Rashed Aref Ph.D. Rashed doktor 1997-ben végzett a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Karán. 2002-ben sebészeti szakvizsgát, 2005-ben szívsebészeti szakvizsgát,majd 2016-ban európai szív-mellkas sebészeti szakvizsgát tett, 2018-ban pedig tudományos fokozatot szerzett. Dr. Rashed Aref szívsebész.