Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.05.23

Felhőszakadások, jégverés Zala megyében - Videóval

Kedden az esti órákban a hirtelen lezúdult nagy mennyiségű csapadék miatt öt esetben kellett a zalaegerszegi, pacsai hivatásos tűzoltóknak és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatnak beavatkoznia.
Zalatárnokon, Söjtörön és Baktüttösön a pincékben ötven és száz centiméternyi víz gyűlt össze rövid idő alatt.
A beavatkozó tűzoltórajok szivattyúkkal távolították el az esővizet az ingatlanokból - írta
honlapján a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
A nagy mennyiségű csapadék jégveréssel érkezett a Zala megyei Petriventére, erről
ebben a cikkünkben számoltunk be.

felhoszakadas-zala-megye.jpg

(Fotó: Pacsa katasztrófavédelmi őrs)

Petriventén kedden ilyen jégesőt videózott le olvasónk, Tkálecz Lívia.

Csütörtökön is több órára kisüt a nap, de továbbra is többfelé alakul ki zápor, zivatar. A légmozgás helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 12-17, a maximumhőmérséklet 23-39 fok között alakul.
Pénteken gomolyfelhős napos időre lehet számítani, de helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. A szél megélénkül, néhol meg is erősödik, de zivatarok környezetében átmenetileg viharossá is fokozódik. A leghidegebb órákban 12-17 fok lehet. Napközben 24-29 fokig melegszik a levegő.
Szombaton napos idő várható, néhol alakulhat ki zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 11-16, a legmagasabb hőmérséklet 24-29 fok között alakul.
Vasárnap is többnyire napos időre lehet számítani, de néhol kialakulhat zápor. Helyenként erősödhet meg a szél. A minimumhőmérséklet 11-16, a maximumhőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.