Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.12.10

Felgyújtotta a házat, mert kikötötték náluk a villanyt

Az 54 éves novai férfi 2010. óta édesanyjával az ő tulajdonában lévő novai családi házban élt. Az ingatlan 2013-ban a Magyar Állam kizárólagos tulajdonába, és a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. sértetti képviselő vagyonkezelésébe került, így a továbbiakban a terhelt és édesanyja lakásbérleti szerződés alapján, bérlőként lakott az ingatlanban.  

lakastuz.jpg

(A fotó illusztráció)

Az ittas állapotban lévő és egyedül otthon tartózkodó férfi tavaly június 19-én 10 óra körüli időben – mivel ingerült állapotba került azért, mert a reggeli órákban az EON munkatársai a házból kikötötték a villanyt – azért, hogy a házat felgyújtsa, magához vett egy 2 literes, benzinnel töltött flakont, kiment az utcára,  a ház előtti járdáról a flakonnal betörte a ház édesanyja által használt  4x4 méter alapterületű szobájának ablakát, majd benzint locsolt az ablakpárkányra, és a benzines flakont a szobába dobta.

Ezután a férfi meggyújtott egy gyufaszálat, bedobta a szobába, majd a falu központja felé távozott. A szobában tűz keletkezett, meggyulladt a férfi és édesanyja közös tulajdonát képező több műszaki cikk és használati tárgy, valamint az ablak a rajta lévő redőnnyel, míg a falak és ajtók füsttel szennyeződtek.

A férfi közeli szomszédja észlelte a tüzet, azt a tűzoltók kiérkezése előtt eloltotta. A tűzzel okozott kár 724.000 Ft-ot tett ki.
Az ügyben a Lenti Járási Ügyészség  rongálás bűntette miatt emelt vádat - tudta meg honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.

Szándékosan gyújtogatott egy murakeresztúri önkéntes tűzoltó

A szülei szomszédjában szándékosan gyújtogató önkéntes tűzoltó ellen emeltek vádat Nagykanizsán - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t. Pirger Csaba közölte: 2017 márciusában egy dél-zalai településen több tűzeset is történt, a többi között egy önkéntes tűzoltó szüleinek tulajdonában lévő, de ekkor lakatlan házban.