Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.07.03

Fejszével, szekercével támadt egy koronavírusos Facebook komment miatt

A Lenti Járásbíróság július 2-án megtartott előkészítő ülésén jogerős ítélet született annak a férfinak az ügyében, aki nézeteltérés miatt fejszével és szekercével felfegyverkezve ment neki ismerősének.

A  vádlott és ismerőse március 24-ről 25-re virradóan egy közös ismerősük koronavírus miatti házi karanténnal kapcsolatos Facebook bejegyzéséhez kommenteket írtak.

facebook-news-feed.jpg

Ennek következtében nézeteltérés alakult ki közöttük, amely annyira feldühítette a sértettet, hogy a feleségével együtt elment a vádlott családi házához.

A férfi a házból kilépve fejszével és szekercével a kezében az utca irányába ment, ahol a megölésével fenyegette meg a sértettet. A ház kapuja előtti hídon tovább folytatták a veszekedést. Egymásnak estek, majd ennek következtében a sértett orrán duzzanat és horzsolásos sérülés keletkezett. A dulakodásnak végül a vádlott édesanyja vetett véget.

A bíróság ítéletében a vádlottat bűnösnek mondta ki garázdaság bűntettében és testi sértés vétségében. Ezért őt 1 év 6 hónapra próbára bocsátotta.

Az ítéletet mind az ügyész, mind a vádlott és védője tudomásul vették, így az jogerős - tájékoztatta a Letenye Médiát csütörtökön Dr. Bartalné dr. Mentes Judit, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.