Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.06.12

Fegyházbüntetésre ítélték a zalai drogtermesztőket

Fegyházbüntetésre ítéltek két férfit, aki Nagykapornak mellett, egy hegyi ingatlanon marihuánát állított elő - tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szerdán az MTI-t.

nagykapornak-kabitoszer.jpg

(Fotó: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

A két férfi 2017 nyarán 68 kannabiszpalántát és tápoldatokat vásárolt Bécsben. Később újabb palántákat vettek, és a növények gondozását a harmadrendű vádlottra bízták.

A nyomozók 2017 augusztusában 108 tő kannabiszt találtak, a másodrendű vádlottnál tartott házkutatásnál pedig a növények termesztéséhez szükséges eszközöket is lefoglalták.

A Zalaegerszegi Járásbíróság tavaly novemberben az első- és a másodrendű vádlottat kábítószer birtoklásának bűntette miatt 4 év 6 hónap fegyházban letöltendő büntetésre ítélte. A harmadrendű vádlott 3 év börtönt kapott.

A Zalaegerszegi Törvényszék jogerős ítéletében a másodrendű vádlott büntetését 5 évre súlyosította, mert a cselekményt felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, egyebekben helybenhagyta az elsőfokú döntést.

Fegyházba küldték a zalai drogtermesztőket

November 6-án ítéletet hozott a Zalaegerszegi Járásbíróság annak a három férfinak az ügyében, akik Nagykapornak mellett termesztettek illegálisan kendernövényt. Az I. és a II. rendű vádlottak 2017 májusában elhatározták, hogy egy hegyi ingatlanon kannabisz növényeket fognak termeszteni. Egy hónap múlva kiutaztak Bécsbe, ahonnan 68 db kannabisz palántát, valamint a fejlődésükhöz szükséges tápoldatokat szereztek be.