Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.11.12

Fegyházba küldték a zalai drogtermesztőket

November 6-án ítéletet hozott a Zalaegerszegi Járásbíróság annak a három férfinak az ügyében, akik Nagykapornak mellett termesztettek illegálisan kendernövényt. Az I. és a II. rendű vádlottak 2017 májusában elhatározták, hogy egy hegyi ingatlanon kannabisz  növényeket fognak termeszteni. Egy hónap múlva kiutaztak Bécsbe, ahonnan 68 db kannabisz palántát, valamint a fejlődésükhöz szükséges tápoldatokat szereztek be. Később újabb 28 db palántát vásároltak.

nagykapornak-kabitoszer.jpg

(Fotó: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

Az I. és a II. rendű vádlottak megegyeztek, hogy a növények gondozását a III. rendű vádlottra bízzák, aki csak néhány hétig vett részt a termesztésben. A nyomozóhatóság 2017. augusztus 31-én foganatosított helyszíni szemléjén összesen 108 tő kannabisz növényt talált a pince közelében, valamint a II. rendű vádlottnál tartott házkutatás során a növények termesztéséhez szükséges eszközöket is lefoglalták.
 
Az I-II. rendű vádlottakat a Zalaegerszegi Járásbíróság bűnösnek mondta ki kábítószer birtoklásának bűntettében, s őket mint társtetteseket 4 év  6 hónap fegyházban letöltendő büntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. III. rendű társuk ugyanezen bűncselekmény miatt 3 év börtönbüntetést kapott, valamint 3 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.
A büntetés kiszabásakor a bíróság mindhárom vádlottnál súlyosító körülményként értékelte büntetett előéletüket, a II. rendű vádlott esetében pedig azt is, hogy a bűncselekményt felfüggesztett büntetés hatálya alatt követte el.
Az ítélet nem jogerős.
(Forrás:
Zalaegerszegi Törvényszék)
Kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán D. Attila nagykapornaki és K. László zalaegerszegi lakosok ellen - adta hírül még tavaly az üggyel kapcsolatban a
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.