Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.08.21

Exkluzív videó a Tótszerdahelyi Rétesfesztiválról

totszerdahely-retesfesztival-2015.jpg

 

Tótszerdahely Község Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet a horvát nemzetiségi lét fontosságára, a Mura menti horvát hagyományok megőrzésére és azok megtartására. Ezen célok alapján 2001-ben úgy döntöttek, hogy megrendezik az I. Tótszerdahelyi Rétesfesztivált, melynek fő motívumaként kimondottan ezt a horvát népi hagyományt - a hagyományos horvát rétessütést- helyezték a rendezvény középpontjába.

Az évek alatt, a versenyen résztvevő csapatok, a helyi lakosság valamint az ide látogatók igényeinek felmérése alapján mára egy kimondottan térségi rendezvényt valósítottak meg. A program fő motívuma mellett, számos más, a Mura menti horvátságra jellemző kulturális, hitéleti és népi hagyománymegőrző kísérőprogramot is kínáltak augusztus 15-én az érdeklődők számára, mint horvát nyelvű szentmise, hálószövés, népi kosárfonás, korongozás, kovácsbemutató, lovagoltatás, folklórfesztivál - áll többek között a videó felvezetőjében.


Balazsin Béla és feleségének kiválóan megkomponált 14 perces  videójában a Facebookozóknak is üzent Tislér István tótszerdahelyi polgármester surprise