Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.09.26

Enyveskezű ukrán egy zalaegerszegi gyárban

Egy 1976-ban született ukrán állampolgár férfi tavaly június 12. napjától dolgozott betanított szerelőként egy zalaegerszegi gyárban.

A férfi 2019. november hó eleje és 2019. november 27. napja közötti időszakban – pontosabban meg nem határozható időben – munkahelyéről jogtalanul eltulajdonított 16 darab réz bekötési csatlakozót, 14 darab nagy kaliberű réz bekötési csatlakozót, 55 darab ezüstpasztillás réz csatlakozót, 37 darab réz tekercset, 6 darab acélmagot, 23 darab réz csatlakozót ezüst pasztillával, 4 darab acél csavart, 3 darab hegesztő tüske tartót, egy Mitutojo digitális tolómérőt és 7 pár Deltsplussz márkájú munkavédelmi kesztyűt oly módon, hogy a fenti tárgyakat több részletben a zsebébe, illetve a nála lévő táskába rejtette, majd azokat a tartózkodási helyére, a munkásszálló 117-es szobájába vitte.

A lopással az ukrán a cégnek összesen 1.126.564,- Ft kárt okozott, mely megtérült. A tolvaj az ellopott tárgyakat Ukrajnában szerette volna értékesíteni.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség lopás bűntette vétsége miatt emelt vádat - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

birosag.jpg

Tömeges rosszullét a zalaegerszegi Flextronicsban

Információnk szerint tömeges rosszullét történt a Flex zalaegerszegi B-gyárában. Úgy tudjuk, hogy a délutáni műszak 22 dolgozója lett rosszul, de a mentőknek senkit sem kellett kórházba szállítani. Értesüléseink szerint a rosszullét összefüggésbe hozható a csarnokban zajló padozat-felújítási munkával. Bán Kitti, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense érdeklődésünkre elmondta: „A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben."