Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.11.06

Embercsempészeket fogtak el Letenyénél

Embercsempészés miatt indult eljárás három sri lankai férfi ellen, akik hét társukat próbálták meg illegálisan Olaszországba juttatni.

Az M70-es autóúton november 4-én (hétfőn) a rendőrök ellenőriztek egy Opel Zafira típusú gépjárművet, és az abban ülő két sri lankai férfit. Nem sokkal később, az M7-es autópályán ellenőriztek egy Renault Traffic típusú gépjárművet, amiben szintén sri lankai férfiak utaztak. Az eljárás során kiderült, hogy a férfiak Olaszországba akartak menni, azonban az államhatár átlépéséhez jogosító okmánnyal nem rendelkeztek.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya embercsempészés bűntett miatt indított eljárást. A nyomozók három férfit gyanúsítottként hallgattak ki, majd őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására - tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

letenye-embercsempesz-2019.jpg

(Az elfogott sri lankaiak. Fotó: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

Embercsempészek állnak bíróság elé Kanizsán

A vádlottak a II. rendű vádlott ötlete alapján létrehoztak egy csoportot, amely az illegális bevándorlók Nyugat-Európába szervezetten történő továbbutaztatására szerveződött. Az egyes feladatokat egymás között leosztva végezték e tevékenységet 2014 decemberétől 2015 februárjáig végezték, amikor is egy rendőri intézkedés nyomán lebukott a csapat. Az I. rendű vádlott és társai legalább 143 külföldi állampolgárnak kb.