Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.10.26

Elütött szarvast loptak

Egy 1998-ban született balatonmagyaródi férfi – az I.r. terhelt- édesapja szeptember 28-án 22.00 óra körül hazafelé motorozott, amikor szemtanúja volt, hogy a garabonci Kossuth utcában egy autóbusz elütött egy árokból kiugró fiatal szarvas ünőt, majd elhajtott, a szarvas pedig az ütközéstől az árokba esett és elpusztult.

Telefonon felhívta a fiát, és elmondta neki, hogy mit látott. Az I.r. terhelt  ezután telefonált a barátjának, az 1986-ban született  miháldi férfinek – a II.r. terheltnek-, aki éppen akkor javította meg az I. r. terhelt tulajdonában levő Alfa Romeo típusú személygépkocsit.

szarvasbikat-utott-el-1.jpg

(A fotó illusztráció)

Az I.rendű terhelt kérte a miháldi férfit, hogy azonnal hozza el a lakására az autót, mert arra szüksége van. A II. r. terhelt az autót ennek megfelelően el is vitte az I.r. terhelt lakására. Itt I.r. terhelt közölte a II. r. terhelttel, hogy mit tudott meg, majd a két férfi közös elhatározással a garabonci Kossuth utcába hajtott, ahol megtalálták az elpusztult szarvast.

A tetemet a két terhelt együttes erővel az autó csomagtartójába tette, majd azt eltulajdonítási szándékkal I. r. terhelt lakására vitték. A gépkocsi mozgására felfigyeltek a községben járőröző rendőrök, akik követték a őket, egészen a házig, ahol 22.20.órakor ellenőrizték a férfiakat és a járművet. Az autó csomagtartójában a szarvast a rendőrök megtalálták és azt lefoglalták. A lopással okozott kár 70.000 Ft.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási  Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.