Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.03.04

Eltippmixezte a beszedett közel 3 milliót a zalai autós futár

Egy 1994-ben született zalaegerszegi férfi a bűncselekmény elkövetésekor egy csomagküldő szolgálat munkavállalója volt gépjárművezetőként. Feladata körébe tartozott a csomagok kiszállítása, az utánvétes csomagok ellenértékének beszedése és a beszedett összegek aznapi elszámolása az egyik gyorspostai kézbesítő cég előírásai szerint.

A vádlott tavaly július 22-én a kézbesített csomagok ellenértékeként készpénzben 1.440.890 forintot szedett be, azonban ezzel az összeggel aznap nem számolt el, a munkaköri leírásának megfelelően a címletjegyzékkel ellátott és a beszedett készpénzt tartalmazó tasakot a telephely széfjében nem helyezte el.

tippmix-2021.jpg

Erre nem is lett volna lehetősége, mert a küldemények ellenértékeként beszedett pénzt egy biztos tipp tudatában fogadásra költötte, azonban a megfogadott mérkőzés eredménye nem a várakozásának megfelelően alakult, ezért a teljes összeget elvesztette.

Másnap 2020. július 23-án hasonlóképpen járt el, a küldeményekért készpénzben beszedett összeget 1.465.765 forintot ismét fogadásokra költötte annak reményében, hogy az előző nap elveszített pénzt visszaszerezze, ezen törekvése azonban sikertelenül végződött. Munkájának végeztével a telephelyre vissza sem ment, a gépjárművet a parkolóban hátrahagyta. Az okozott kár 2.906.655 Ft volt.

Az ügyben a  Zalaegerszegi Járási Ügyészség sikkasztás bűntette miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.