Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.03.20

Elsodorta a rendőrt egy körözés elől menekülő férfi Zalában

Kocsija hibás miatt állítottak meg a zalai zsaruk egy férfit, akiről közben kiderült, hogy körözik.

A férfi meghallotta a rendőrségi rádiózást, menekülni kezdett és elsodort egy rendőrt is.

H.-t még tavaly szilveszter napján állította meg két rendőr Zalaigricén a temető mellett, mert Daewoo Nexia kocsiján nem volt jó a világítás.

Az ellenőrzés során az egyik egyenruhás a Daewoo mögé ment, rádión felvette a kapcsolatot a Tevékenység-irányítási Központtal, ahonnan a férfi adatainak közlését követően megerősítették a körözés tényét, miszerint H. ellen a Nagykanizsai Járásbíróságon 2017. december 20-án elfogatóparancsot bocsátottak ki.

rendoroket-szidalmazta.jpg

H. a rendőrök közötti beszélgetést korábban hallotta, így értesült arról, hogy körözésének tényét felfedték, ezért elhatározta, hogy a továbbiakban nem veti alá magát a rendőri intézkedésnek.
Beindította a motort, s a gépkocsival nyomban elindult oly módon, hogy azt a menetirány szerinti jobb oldali útpadkáról az úttest közepe irányába, a kocsit a jármű bal eleje előtt álló rendőr főtörzszászlós felé kormányozta.

A Pacsai Rendőrőrs járőrét több méteren keresztül magával sodorta, végül a nagyobb sebesség miatt a rendőr az úttestre esett, jobb könyöke is megzúzódott.

Bár a rendőrök amint lehetett H. üldözésére indultak, de elfogására összehangolt rendőri akció keretében csak azt követően került sor, hogy a 75-ös számú főút 15+806 méterszelvényében balesetet szenvedett.

Mindezek miatt H-t. a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség - mint visszaesőt - minősülő hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés bűntettével és könnyű testi sértés vádolta meg - értesültünk Dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.