Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.01.31

Elképesztő emberrablási sztori Nagykanizsán!

Egy románc és két súlyos bűncselekmény...

Külföldre akartak szökni, ezért elraboltak egy kocsit vezetőjével, egy nővel együtt.

A férfi és a fiatalkorú lány között a jelentős - mintegy 40 évnyi – korkülönbség ellenére hosszabb idő óta szerelmi viszony állt fenn. Kapcsolatukat környezetük ellenzése és a gyermekvédelmi hatóságok fellépése ellenére fenn akarták tartani, ezért elhatározták, hogy külföldre szöknek.

 

nagykanizsa-fegyver.jpg

 (A lefoglalt gázpisztoly.. Fotó: ZMRFK)

 

Ennek érdekében úgy szereztek maguknak járművet, hogy 2014 október 29-én a késő délelőtti órákban Nagykanizsán, az egyik parkolóban a férfi egy gáz-riasztó fegyvert szorított egy, a személygépkocsijába beszállni szándékozó nő testéhez, miközben arra utasította, hogy szálljon be a kocsiba, de közben maga is nyomta a sértettet befelé, majd felszólította, hogy üljön át a jobb első ülésre.

A férfi a vezetőülésre, míg fiatalkorú párja a jobb hátsó ülésre ült. A sértett félelmében átadta az indítókulcsot a férfinek, ő a gépkocsival Kiskanizsa felé indult, de előtte a pisztolyt átadta társának, aki azt a sértettre fogta.

Elindulásukat követően a férfi el akarta venni a sértett mobiltelefonját is, hogy ne, illetve minél később tudja értesíteni a hatóságokat, de a sértett közölte, hogy nincs mobiltelefonja.
Ezután a forgalmi engedély átadására szólította fel, aki különböző kifogásokra hivatkozva azt sem adta oda. A terhelt az út során közölte a sértettel, hogy csak a gépkocsijára van szükségük, hogy külföldre szökhessenek, ezért a Camping úton megállította a járművet, hogy elvegye a sértett táskáját, őt pedig pedig kitegye. Nem számolt azonban a nő ellenállásával, aki a felszólításoknak nem tett eleget, hanem kirántotta az indítószerkezetből a jármű slusszkulcsát, majd rövid dulakodás után táskájával együtt elmenekült, és telefonon rendőri segítséget kért.

A rendőri intézkedés során a terhelteket elfogták, a gáz-riasztó pisztolyt pedig lefoglalták.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a terheltek ellen személyi szabadság megsértésének és jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járásbíróság előtt - tudatta a Letenye Médiával Dr. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.

Előzmények és fotók a nagybakónaki Bonnie és Clyde-ról ITT .