Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.03.03

Elkábított és meglopott egy szlovén férfit egy tormaföldei nő

Egy 1983-ban született tormaföldei (Zala megye) nő és a szlovén férfi 2019. júliusában ismerkedtek meg egy közösségi oldalon, ahol a terhelt előbb „Maria O”, majd „O Elizabeth” néven regisztrált.

A nővel a szlovén férfi vette fel a kapcsolatot, majd néhány napos levelezést követően megbeszélték, hogy Bánokszentgyörgyön személyesen is találkoznak. A találkozó után, - ahol megjelent a nő barátnője is - a késő esti órákban a nő tormaföldei lakásához mentek. 

tormafolde.jpg

A férfi a ház előtt leállította a személygépkocsiját, azt bezárta, az indítókulcsot a zsebébe tette, azonban a személygépkocsi vezető oldali ablaka – annak hibás volta miatt – lehúzva maradt.

A lakásban hármasban beszélgettek, italoztak, eközben a nő folyamatosan „ismerkedési lehetőséget”, illetve azt ajánlotta a férfinek, hogy vonuljanak el kettesben a hálószobába, melyet az elfogadott.

Beszélgetés közben a nő kávét főzött, majd egy nyugtató tablettából két szemet a szlovén kávéjába tett, a férfi a kávét megitta, és bódult állapotba került.

A nő ezt követően a férfi gépkocsijából eltulajdonított egy Iskra típusú sarokcsiszoló gépet, egy Popar típusú vízmértéket, egy LUX-Tools típusú ütvefúrót, egy Bosch típusú lézeres távolságmérőt, egy Oakley típusú napszemüveget, és egy Apple IPhone 6 típusú mobiltelefont, mindösszesen 80.500.- Ft értékben.

Az ügyben a Lenti Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat a napokban - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.