Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.06.13

Egymást késelték meg a részeg zalai hajléktalanok

Tavaly augusztus 28-án délután 16 óra körüli időben Zalaegerszegen, a Göcsej Palatinus étterem és a vasútállomás közötti park egy padjánál találkozott össze 26 éves hajléktalan férfi és testvére a sértettel, akik mindhárman italozó, alkoholista életmódot folytatnak.

hajlektalan.jpg

(A fotó illusztráció. Pixabay)

A délutánt együtt töltötték, időközben csatlakozott hozzájuk egy másik hajléktalan személy is. A város több italboltjánál jártak, a terhelt és testvére rávették a sértettet, hogy próbáljon meg kéregetni, pénzt szerezni. 19 óra 30 perc körüli időpontban a Pertu Presszóban  a terhelt testvére vásárolt 2 liter bort, majd onnan az Űrhajós Bölcsőde melletti játszótéren áthaladva a Göcseji u. 53. számú tízemeletes társasház melletti egyik padra ültek le. Ekkorra mindhárman ittas állapotba kerültek.

Italozás és beszélgetés közben a sértett trágár kifejezést használt a terhelt édesanyját illetően, mire a terhelt elővette a jobb nadrágzsebében tartott 185 mm teljes hosszúságú, 78 mm pengehosszúságú, 15 mm pengeszélességű zsebkését, és azzal a sértett mellett állva közepes erővel előbb a bal comb hátsó felén, majd a kétszer a mellkasán, a szegycsont alatt megszúrta a sértettet, aki 8 napon túl gyógyuló életveszélyes sérüléseket szenvedett. Orvosi segítségnyújtás nélkül a sértett halála is bekövetkezhetett volna.

Az ügyben Zala Megyei Főügyészség  életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat - értesült honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.