Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.09.19

Egy híján 200 km/h sebességgel repesztett egy autós Zalában

A ROADPOL által koordinált közlekedésbiztonsági napok keretében a zalai rendőrök is kiemelt figyelmet fordítottak a gyorshajtókra.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2020. szeptember 14-e és 20-a között  Focus on the road - Figyelem az útra elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amihez a magyar rendőrség is csatlakozott.

zala-megye-gyorshajtas-74-es-fout.jpg

A ROADPOL közlekedésbiztonsági napok keretében szeptember 17-én Magyarország teljes területén koordinált sebességellenőrzést végzett a rendőrség, így Zala megyében is kiemelt figyelmet fordítottak a gyorshajtókra.

A sebességellenőrzések célja a balesetveszélyes útszakaszokon szabálytalanul, a közlekedés szabályait figyelmen kívül hagyó, felelőtlen közlekedők közúti forgalomból való kiszűrése, a sebességtúllépések visszaszorítása, ezáltal a közúti közlekedési balesetek megelőzése és a közlekedésbiztonsági helyzet javítása.

Egy híján 200 km/h sebességgel közlekedett egy autós Zala megyében, a 74-es főútvonal 37-es kilométerszelvényénél, Zalaegerszeg térségében 2020. szeptember 17-én délután, veszélyeztetve ezzel a közlekedésben résztvevőket. A sofőrrel szemben az egyenruhások közigazgatási bírságot, és előéleti büntetőpontokat szabtak ki - tájékoztatott szombaton a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

156-al repesztett a 7-es főúton Kiskanizsánál - Kétszer is lefotózták gyorshajtás miatt - Dél-Zala Press

Zalában folyamatosak a sebesség-ellenőrzések a balesetek megelőzése érdekében. A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai a napokban sebességmérést végeztek és a 7-es számú főúton észlelték, hogy egy gépjárművezető a megengedett 90 km/h helyett 156 km/h-val közlekedett Kiskanizsánál a Homokkomáromi utca és a 7-es főút kereszteződésének közelében.