Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.07.25

Egésznapos falunap Kistolmácson - Videóval

Szombaton immár nyolcadik alkalommal rendeztek falunapot a szomszédos Kistolmácson, amely során egésznapos programkavalkáddal várták az érdeklődőket. A nap a letenyei Mura Horgászboltnak köszönhetően horgászversennyel vette kezdetét a szabadidő tó partján, ahol mintegy 37 felnőtt és ifjúsági horgász várta a szerencsés kapást.

Kilenckor a Kistolmácsi nyargaló nevű futás rajtolt el, majd 10 órakor kezdődött a III. Kistolmácsi Sárkányhajó Gyorsulási Bajnokság, amelyre 9 csapat nevezett be és megkezdődött a főzőverseny is.

kistolmacs-falunap-2018-letenye-muller.jpg

(A sárkányhajó versenyen a letenyei Müller csapata is részt vett)

kistolmacsi-to-2018.jpg

(Fürdőzők a Kistolmácsi tóban július 21-én)

Délután 1 órakor Aigner Géza letenyei plébános és Tóth János káplán mutatott be szabadtéri szentmisét, majd Birkás Zoltán kistolmácsi polgármesterrel közösen megkoszorúzták a közlekedési balesetben elhunyt motorosok emlékművét. Ezt követően került átadásra és megáldásra a kemping területén kialakított új játszótér, amely mintegy 2,5 millió forintból, önerőből, jelentős részben saját munka hozzáadásával készült el és az apróságok hamar fel is fedezték.

kistolmacsi-to-jatszoter-2018.jpg

(Az apróságok hamar birtokba vették a frissen átadott kistolmácsi játszóteret)

kistolmacs-falunap-2018-dijazottak.jpg

(B-j) Birkás Zoltán kistolmácsi, Farkas Szilárd letenyei polgármester, dr. Tokorcsi Katalin letenyei aljegyző valamint a díjazott kistolmácsi tanulók)

Délután 4 órakor a díjkiosztó vette kezdetét, a kempingben felállított színpadnál. Tar Mihály a sárkányhajó verseny főszervezője, Birkás Zoltán kistolmácsi polgármester, Farkas Szilárd letenyei polgármester (egyben a Kistolmács Jövőjéért Közhasznú Egyesület elnöke) és dr. Tokorcsi Katalin letenyei aljegyző a Nagykanizsáról érkezett Dragon Power csapatának adták át az első helyezésért járó kupát valamint az érmeket. A főzőversenyt egy Vas megyei, sitkei csapat nyerte, akik csülkös pacalt készítettek. A jó tanuló, közösségi munkát végző kistolmácsi diákok is jutalmakat vehettek át. A horgászversenyen felnőtt kategóriában Vlah Tibor lett a legjobb. A falunap kulturális programokkal zárult, amely során színpadra léptek a Letenyei Alapfokú Művészeti Iskola táncosai, volt Fatima zumba és az estét Andreas fellépése zárta.
A Murakeresztúri Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek köszönhetően motorcsónakkal tehettünk egy kört a Kistolmácsi tavon.