Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.11.06

Durván beszólt a zalai zsaruknak, vádat emeltek ellene

A 32 éves kaposvári férfi május 15-én kora délután  érkezett gépkocsival kaposvári otthonából Keszthelyre, mert tudomására jutott, hogy testvérét a nyomozó hatóság tagjai egy Keszthelyen elkövetett bűncselekmény miatt aznap délelőtt előállították. A terhelttel együtt Keszthelyre érkezett volt élettársa,  valamint az előállított személy élettársa is.
A társaságában lévő nőkkel együtt a Keszthelyi Rendőrkapitányságra  ment, ahol valamennyien hangosan kiabálva, trágár kifejezéseket használva információt követeltek hozzátartozójukról. Ekkor a jelen lévő hivatásos állományú dolgozók felszólították őket, hogy csendesedjenek le és az ügyféltérben foglaljanak helyet, amelynek azonban a fiatalember  nem tett eleget, hanem továbbra is a kapitányság épületében magából kikelve ordítozott.

keszthely-rendorseg.jpg

(A Keszthelyi Rendőrkapitányság épülete. Fotó: Google)

A hangzavart az első emeleti irodájában a kapitányságvezető is meghallotta, ezért a földszintre ment, ahol ekkor a fiatalember több egyenruhás rendőrrel szemben állva továbbra is sértő és fenyegető kijelentéseket tett, hangosan kiabált, valamennyi rendőrt obszcén szavakkal szidalmazta. A kapitányság vezetője bemutatkozott, majd megadta a szükséges  felvilágosítást,  majd a  férfit – mivel fenyegetőző, trágár viselkedését nem hagyta abba – felszólította, hogy hagyja el az épületet. A férfi ekkor  a rendőrtisztet kezdte el szidalmazni, miközben irányába a „mi van te f........ó?” és a „megb...... anyádat”, valamint további durván obszcén és trágár kifejezéseket üvöltött, végül kiment az épületből.

A terhelt testvérét a rendőrhatóság tagjai 14:00 óra körüli időpontban szállították orvosi vizsgálatra a kapitányság épületéből a keszthelyi kórházba, melynek során az előállított személynek az udvaron álló mentőautóhoz történő kísérésében részt vett egy  rendőr törzszászlós sértett is, aki ezt megelőzően az épületen belül már intézkedést foganatosított a férfival  szemben, így a férfi a rendőri bemutatkozás során a sértett nevét megjegyezte.
A férfi a rendőrök szidalmazását az utcáról is folytatta, durva és trágár szavakat kiabált be az udvarra, közben kifejezetten a törzszászlóst f.......ónak nevezte és vele szemben egyéb sértő kifejezéseket használt, miszerint: „Misi, Misi, megb...... anyádat, miközben te itt sz...... a f....t én elmegyek hozzátok és megb........ anyádat!”

A férfi testvérének orvosi vizsgálatát követően került sor gyanúsítotti kihallgatására, melynek lefolytatását követően a kihallgatást foganatosító  rendőr alezredes 20:00 óra körüli időpontban tájékoztatta a bejáratnál várakozó férfit és a társaságában lévő személyeket arról, hogy a testvérét őrizetbe vették és a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájára szállítják. A kényszerintézkedéssel kapcsolatos hírt az érintettek felháborodva fogadták, majd újra hangos szidalmazásba, fenyegetőzésbe és üvöltözésbe kezdtek, hangoztatták, hogy ők egy nagy klán tagjai, akikkel nem lehet kikezdeni és ha kell, 10 évig is pereskednek azért, hogy a  rendőr alezredes sértettet tönkretegyék. A férfi  a sértettet f.........ónak nevezte, megfenyegette, hogy az utcán megvárja és bosszút áll rajta, valamint a sértett gyermekeit is felemlegető, durván obszcén kifejezéseket használt hosszú perceken keresztül, mire távozott a kapitányság épületéből.
A férfi által használt kifejezések alkalmasak voltak a  rendőr sértettek  becsületének csorbítására.

A  Keszthelyi Járási  Ügyészség a többszörös visszaeső  férfival szemben  3 rendbeli becsületsértés vétsége  miatt emelt vádat a   Keszthelyi   Járásbíróságon - értesült honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.