Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.01.20

Dühöngő részeg beteg támadt mentősökre Zalakaroson

Ököllel ütötte a mentőápolót és a gépkocsivezetőt is...

Zalakaroson 2014. október elsején éjfél előtt fejsérülése miatt egy 74 éves erősen ittas, földön fekvő férfihez kellett mentőt hívni. A néhány perc múlva helyszínre érkezett mentőegység – egy mentőápoló és egy gépkocsivezető-a férfit hordágyon a mentőautóba tette, majd a mentőgépkocsi Nagykanizsára, a Kanizsai Dorottya Kórházba indult.

 

A sérült a mentőautóban agresszívvá vált, a mentőápolót - aki emiatt védekezésre kényszerült - három ökölcsapással tarkón ütötte.

 

uj-mentoauto.jpg

 

Ezt észlelve a mentőautó vezetője megállt, kiszállt a gépkocsiból és társa segítségére sietett. Beszállt a mentőautóba, ahol a férfi őt is ököllel arcul ütötte. A dühöngő részeget rendőri segítséggel lehetett csak megfékezni.

 

A mentőegység tagjai a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű testi sérüléseket szenvedtek, de magánindítványt nem terjesztettek elő, így a Nagykanizsai Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat - tudatta kedden a Letenye Médiával dr.  Kis-Király Ervinné, a Zala Megyei Főügyészség főügyészhelyettese.