Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.05.09

Droglabort számolt fel a zalai rendőrség

A Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt tett indítványt annak a két huszonéves zalai fiatalembernek az előzetes letartóztatására, akik lakóházuk padlásán kísérleteztek amfetamin házilagos előállításával és a kész anyag hatását magukon tesztelve értékesítették a kábítószert ismeretségi körükben.

zala-megye-drog.jpg

(A fotó illusztráció)

A nyomozás során tartott házkutatások alkalmával megtalálásra és lefoglalásra kerültek olyan vegyi anyagok, tabletták, porok, fecskendők, digitális mérlegek, melyeket az elkövetők a kábítószer előállításához használtak.
Az előzetes igazságügyi vegyész-szakértői vélemény szerint a lefoglalt anyagok amfetamint tartalmaznak, amely kábítószernek minősül.

A két elkövető lakóhelyén a rendőrök különböző feljegyzéseket és több millió forint készpénzt találtak, továbbá és az ügyben kihallgatott tanúk vallomásai alapján is felmerült a megalapozott a gyanúja, hogy az elkövetők folyamatos anyagi haszonszerzésre törekedve értékesítik az általuk előállított kábítószert a fogyasztóknak.

A Zalaegerszegi Járásbíróság helyt adva az ügyészi indítványnak a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélyére és a bűnismétlés veszélyére tekintettel kábítószer-kereskedelem bűntette miatt elrendelte a két férfi előzetes letartóztatását.

Honlapunk más forrásból úgy értesült, hogy a házkutatások a múlt héten csütörtökön a két drogdíler zalaegerszegi és szentpéterúri lakásain történtek. A nyomozati cselekményeket a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság munkatársai végezték.

 


loading...