Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.03.03

Drogdílert fogtak a zalaegerszegi rendőrök

Egy veszprémi 1994-ben született férfi 2017-ben elhatározta, hogy az általa ismeretlen személytől és pontosan meg nem határozható időpontban megszerzett kábítószert adagokra porciózva értékesíti Zalaegerszegen.
A férfi 2018. március 02. napját megelőzően, Zalaegerszegen különböző időpontokban, rendszeresen, anyagi haszonszerzés érdekében értékesített, illetve adott át kábítószert az különböző személyeknek:

 

2017. év folyamán – közelebbről meg nem határozható időpontban – felajánlotta ismerősének, hogy amennyiben szüksége lenne rá, darabonként 2 500 Ft-ért tud részére marihuánás cigarettát értékesíteni. A férfi megadta az ismerősének a telefonszámát, melyen keresztül egyeztetve az ismerős 2017. év folyamán – közelebbről meg nem határozható időpontban, havi rendszerességgel - legalább öt alkalommal, majd 2018. év januárjában és februárjában egy-egy alkalommal vásárolt cigarettát 2 500 Ft/darab áron.

 

bilincseles.jpg

 

2017. decemberében, a karácsonyi ünnepek előtt – közelebbről meg nem határozható időpontban – felajánlotta az általa korábbról már jól ismert másik ismerősének, hogy tud részére kipróbálás céljából marihuánát adni. Az ismerős a férfivel a Zalaegerszeg, Platán soron található Lidl Áruházzal szemben találkozott ahol átvette tőle a kábítószert, melyért nem fizetett semmit. Miután a férfi által átadott marihuána nem nyerte el a tetszését, többet nem kereste őt.

 

2017. december hónapjában a Zala Megyei Kórház főépületében összefutott az általa korábban már ismert harmadik ismerősével, akivel az ellene folyamatban lévő, kábítószerrel kapcsolatos büntetőeljárásról kezdett beszélgetni. A díler felajánlotta, hogy amennyiben szüksége lenne rá, pakettonként 3 000 Ft-ért tud eladni részére marihuánát. Megadta a telefonszámát, amelyen keresztül  az ismerős egy-két hét elteltével, 2018. januárjában – közelebbről meg nem határozható időpontban – találkozót beszélt meg vele, kábítószervásárlás céljából. A drogdíler ezen alkalommal Zalaegerszeg Landorhegy városrészében 0,6 gramm marihuánát adott el neki 3 000 Ft-ért, majd ezt követően egy alkalommal Zalaegerszegen, a Dísz téren ugyancsak 0,6 gramm marihuánát adott el részére 3 000 Ft-ért.

 

2018. február hónapjának közepén – közelebbről meg nem határozható időpontban – egy alkalommal adott át megközelítőleg 1 gramm tömegű marihuánát a Zalaegerszeg, Platán sor 11. szám alatti társasház előtt negyedik  ismerősének, aki a kábítószerért pénzt nem fizetett.

 

2018. március 01. napján 2 gramm tömegű marihuánát adott át a Zalaegerszegen egy Platán sori lakásban egy kiskorú ötödik ismerősének, aki 6 000 Ft-ot fizetett a kábítószerért.

 

Egy  férfi a nagybátyja halálát követően elhatározta, hogy kábítószert vásárol magának saját célra. Ismerősei útján, hallomásból szerzett tudomást arról, hogy a díler kábítószer értékesítésével is foglalkozik, így amikor 2018. februárjában egy alkalommal összefutott vele Zalaegerszegen rákérdezett tőle, hogy valóban van-e eladásra szánt kábítószer a birtokában. Az igenlő választ adott és elérhetőségeként megadta részére telefonszámát. Telefonos egyeztetést követően 2018. február hónapjában hétvégente- közelebbről meg nem határozható időpontban - kettő alkalommal a díler akkori lakcímén, egy alkalommal pedig a Zalaegerszeg, Platán soron lévő Lidl Áruház parkolójában vett át a drogterjesztőtől 1-1 gramm marihuánát, adagonként 2 500 Ft-ot fizetett a terhelt részére.

 

marihuana.jpg

 

2018. március 02. napján 11 óra 30 perc körüli időpontban ismételten felhívta a dílert kábítószer-vásárlás céljából. Ekkor a Zalaegerszeg, Platán soron található Gyógygödör nevű vendéglátóhely előtt találkoztak, ahol a díler először átvett  a férfitől 2 500 Ft-ot, majd néhány perc elteltével átadott részére egy adag alufóliába csomagolt marihuánát. A férfit a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság beosztottjai 2018. március 02. napján 12 óra 15 perckor a Zalaegerszeg, Vizslaparki úton intézkedés alá vonták, melynek alkalmával ruházatátvizsgálásra került sor. Az intézkedés alkalmával lefoglalásra került tőle az általa azt megelőzően a terhelttől vásárolt marihuána is.

 

Az intézkedést követően a nyomozó hatóság tagjai a drogterjesztő lakcímén annak elfogása mellett házkutatást tartottak, melynek alkalmával ruházatából, a fürdőszobában lévő mosógépből, továbbá az egyik szobai szekrényben elhelyezett női táskából lefoglalásra került többek között 21 000 Ft kábítószer értékesítéséből származó készpénz, továbbá későbbi értékesítésre szánt, részben előre kiadagolt alábbi mennyiségű növényi ágvégződés is.

 

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási  Ügyészség  kábítószer kereskedelem bűntette miatt emelt vádat - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.