Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.07.18

Drágán megfizetett a csaló a keszthelyi nyaralásért

A többszörösen büntetett előéletű férfi még tavaly július 25-én családtagjaival – élettársával, két közös kiskorú gyermekükkel, valamint élettársa további két kiskorú gyermekével – nyaralás céljából úgy jelentkezett be a keszthelyi Zala Kempingbe, hogy a szállásdíj teljes összegének kifizetéséhez szükséges pénzzel nem rendelkezett.

A férfi népes családjával együtt a kemping szolgáltatásait folyamatosan igénybe vette, miközben a személyzetet mindvégig arról biztosította, hogy rövidesen pénzhez jut, amelyből távozásuk előtt rendezi tartozását.

keszthely-zala-kemping.jpg

(A keszthelyi Zala Kemping)

Ígéretei azonban a szálláshely üzemeltetőjének tévedésbe ejtésére irányultak, ugyanis sem rendszeres jövedelemből, sem egyéb forrásból nem érkezett bevétele, így mindvégig tisztában volt azzal, hogy a szállásdíjat kifizetni nem tudja.
A férfi végül – egy hónapi ott tartózkodást követően – 2017. augusztus 26-án a hajnali órákban családjával együtt fizetés nélkül eltávozott a kempingből.

Szándéka mindvégig arra irányult, hogy jogtalan haszonszerzés végett a sértett szálláshelyet tévedésbe ejtse, illetve tévedésben tartsa, melynek során magatartásával a kempinget üzemeltető gazdasági társaságnak összesen 311.240,- Ft, kárt okozott, ami nem térült meg.

A Keszthelyi Járási Ügyészség csalás vétsége miatt emelt vádat ellene a Keszthelyi  Járásbíróságon és előéletére tekintettel a vádiratban végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta az ügyész - értesült honlapunk dr. Jánky Judittól a Zala Megyei Főügyészség ügyész - helyettes szóvivőjétől.