Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.02.05

Dolgozók nevelnek fel egy árva kecskegidát a zalaegerszegi Göcseji Falumúzeumban

Emese nem indult túl jó esélyekkel. A Göcseji Skanzenben született kis kecskegida kicsit elkapkodta a világra jövetelt. Anyja semmi esélyt nem látva a felcseperedésre - az élet állatokra vonatkozó szigorú törvényei szerint - hamar lemondott róla. Rövid időn belül kihűlés, kiszáradás pecsételte volna meg sorsát.

kecskegida-1.jpg

kecskegida-2.jpg

(Fotók: Göcseji Falumúzeum - Facebook)

Göcsejben a föld mindig is nehezen adta a megélhetést, így a család létfenntartása érdekében rendkívüli fontossággal bírt megfelelő létszámú állatállomány. Minden elhullott jószág súlyos veszteségnek számított, így a kis jövevények születését viszont nagy izgalom és várakozás kísérte.

Ennek szellemében próbáltunk meg mi is mindent megtenni, hogy valahogy átsegítsük a kis „párát” az esélytelenségen. A csöppnyi kecskegida két újraélesztést követően döntött úgy, hogy csak megpróbálkozna az élettel, itt a Föld nevű bolygón.
Így, egy hét után már optimisták lehetünk! Emese cuclisüvegből eszik és egyre követelőzőbben várja az etetést! Még pár hétig folyamatos ellátásra szorul – nagy köszönet Erikának az odaadó segítségért!! - , nagy odafigyelést igényel így irodánk vendégszeretetét élvezi!

A következő hetek még rejtenek némi kockázatot, de reméljük tavasszal már a karámban üdvözölheti majd Kedves Látogatóinkat! - írta Facebook oldalán a Göcseji Falumúzeum. Az intézmény Emeséről egy kis videót is készített.