Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.10.29

Dolgozók és gondozottak fertőződtek meg egy Lenti idősotthonban

A különféle találgatások és pletykák elkerülése érdekében Horváth László Lenti polgármestere videóban tájékoztatta a lakosságot a Lentiben lévő koronavírus helyzetről.

Mint az október 28-án rögzített felvételen mondta, a városban a tájékoztatás szerint 17 fő igazoltan koronavírusos beteg van, akik otthonukban várják a gyógyulást és a karantén végét. Rajtuk kívül 27 fő van aktív járványügyi megfigyelés alatt, ők a jelenlegi koronavírusosok kontaktjai.

lenti.jpg

A korábbi adatokhoz képest megnőtt a koronavírusosok és a házi karanténban lévők száma is Lentiben. Karanténban korábban 10-20 fő volt, - ez változott szerdára 27-re - míg igazoltan koronavírusos 10-12 volt, amely szerdára 17-re emelkedett. A tájékoztatás alapján a háziorvosok a tisztiorvosi szolgálat kezelni tudják a helyzetet és el tudják látni a betegeket - mondta a városvezető.

Horváth László a Kolping Gondozási Központ Lenti és Kistérsége intézményben történt koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban annyit mondott, hogy ott nagyobb számban érinti az időseket és a személyzetet a fertőzés. (Az időseket gondozó, ápoló otthont, az önkormányzat ellátási szerződés keretén belül 2004 decemberében adta át a Magyar Kolping Szövetségnek. Így azóta fenntartójuk nem az város, hanem a KOSZISZ vagyis a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet. A Szerk.)

A polgármester azt mondta, a Lenti Kolping Otthonban az ellátás folyamatos, az előírásoknak megfelelően fertőtlenítenek, elkülönítik a dolgozókat és ügyelnek arra, hogy további fertőződés ne történjen. Az intézmény a házigondozást továbbra is zavartalanul végzi.

Az a videóból sem derült ki és mi sem tudtuk meg, hogy a Kolping Gondozási Központ Lenti és Kistérsége intézményben hányan fertőződtek meg.