Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.10.08

Csontjait törte a vendégnek egy biztonsági őr Zalában

Jogerős ítéletet hozott a Zalaegerszegi Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki egy zalaegerszegi szórakozóhely biztonsági őreként bántalmazott egy vendéget.

A vádlott 2018. december 26-án biztonsági őrként dolgozott egy zalaegerszegi szórakozóhelyen. Ide érkezett a sértett a barátaival hajnali 1 órakor. Miután italt rendeltek a sértett a tánctér felé indult. A DJ pulthoz érve a vádlott kérdőre vonta, hogy „Mit akar más nőjétől?”.

 

okol.jpg

 

A sértett a konfliktust elkerülendő megpróbálta elhagyni a helyiséget, azonban elbotlott és a földre esett. Ekkor odalépett hozzá a vádlott egy kollégájával, felsegítették a férfit, majd a vádlott váratlanul 2-3 alkalommal ököllel megütötte.

A vérző orrú sértettet visszakísérték a barátaihoz, akik együtt elhagyták a szórakozóhelyet. A bántalmazást követően a sértettnek többek között az állkapocs- és arccsontja, a szemgödörcsontja is eltörött. A lefolytatott bizonyítási eljárás alapján a férfi maradandó testi fogyatékosságot szenvedett, a bal arcfél bőrének zsibbadása, valamint a bal oldali fogsora zárási rendellenessége maradt vissza.

A Zalaegerszegi Járásbíróság a 2020. október 7. napján hozott ítéletében a vádlottat bűnösnek mondta ki maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntettében. Ezért őt 1 év 9 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítéletet mind az ügyész, mind a vádlott és védője tudomásul vette, így az jogerős - tájékoztatta honlapunkat csütörtökön  Dr. Bartalné dr. Mentes Judit, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.