Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csapatban a Letenyei Erdészet győzött

A Zalaerdő Zrt. május 11-én a Budafai Arborétumban és környékén rendezte meg az „Év Erdésze 2016” verseny helyi fordulóját, melyen a társaság öt erdészetének összesen 20 erdésze mérhette össze szakmai tudását. A korábbi évekhez képest újítás volt, hogy az egyéni megmérettetés mellett az erdészetek között is zajlott a verseny.

A résztvevőket Rosta Gyula vezérigazgató, Varga Attila vezérigazgató-helyettes, gazdasági igazgató és Illés György, a házigazda erdészet igazgatója köszöntötte. Ezt követően az erdészek nyolc versenyszámban mutathatták meg felkészültségüket, melyeket a központi mérnök kollégák szerveztek és bíráltak. Az írásbeli feladat során elméleti tudásukról adtak számot, a komplex felismerési feladatban pedig fa- és cserjefajok, lágyszárú növények, erdei károsítók, gombák, madár- és emlősfajok, vadnyomok felismerése szerepelt. Az erdőgazdálkodási gyakorlati feladatok a következő versenyszámokból álltak: erdősítés leírása, becslési feladatok, gyérítésjelölés, választékolás, rönk- és sarangszámbavétel, trófeabírálat.

 

zalaerdo-az-ev-erdesze-2016.jpg

 

A küzdelem igen szoros volt, az első helyezettnek járó oklevelet Varga Attila vezérigazgató-helyettes Gál Sándornak, a nagykanizsai erdészet kerületvezető erdészének adhatta át, aki az elérhető 1100 pontból összesen 820,5 pontot ért el, kimagasló teljesítményt nyújtva az írásbelin és a gyérítésjelölés során. Őt követte Kalamár Gergő (Letenyei Erdészet) 787 ponttal, aki négy versenyszámban is a legjobb eredményt érte el. A harmadik helyet pedig Molnár Tamás (Letenyei Erdészet) szerezte meg 777 ponttal. Mivel a negyedik és az ötödik helyet is letenyei erdészek (Horváth János és Bedő Balázs) szerezték meg, a csapatversenyt a Letenyei Erdészet versenyzői nyerték. (Erdő Mező)