Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.12.12

Csaló verte át egy zalai falu polgármesterét

Sz. (férfi) 2016. szeptember 12-én, mint a …szerkesztőség munkatársa felkereste egy zalai község polgármesterét és egy a későbbiekben megírandó, és megjelenő, a községről szóló könyv megvásárlására biztatta.
A polgármester a terhelt rábeszélésére végül öt darab könyv vételárát 42.000 Ft-ot adott át az önkormányzat kasszájából a terhelt részére.

 

csalok.jpg


A fenti napot követően 2017. szeptember 14-én a terhelt ismételten felkereste a polgármestert, s anyagi nehézségekre hivatkozva, a községről szóló könyv megjelenítéséhez, átvételi elismervény ellenében, a …szerkesztőség nevében, baráti kölcsönként 150.000 Ft-ot, szeptember 22-én 20.000 Ft-ot kért és kapott kölcsön, azt ígérve, hogy a pénzt 2017. október 15-16. napján visszafizeti  annak ellenére, hogy tisztában volt azzal, hogy a pénz visszafizetésére a megjelölt határidőben reális lehetősége nem volt.
A kölcsön kapott pénzt a határidő lejártát követően többszöri felszólítás ellenére sem adta vissza, a sértettet telefonon keresztül hitegette, végül B.F. polgármester telefonhívásaira már nem is reagált.

A terhelt B. F. polgármestert fizetési képessége és kézsége tekintetében megtévesztette, s ezzel a sértettnek 170.000 Ft kárt okozott, ezért a sértett ügyvéd útján a terheltet feljelentette, aki miután tudomást szerzett arról, hogy ellene büntetőeljárás indult félve a büntetéstől, B.F. részére az időközben megjelent fentiekben említett öt darab könyvet eljuttatta, a sértett részére a kölcsönkapott pénzt 2017. augusztus 28. napján visszafizette, így a bűncselekménnyel okozott kár a nyomozás során megtérült - olvasható a Nagykanizsai Járási Ügyészség vádiratában.

Egyéb forrásból úgy értesültünk, hogy az ominózus eset Zalaújlakon történt.