Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.12.25

Cigarettát akartak szerezni a késes rablók Keszthelyen

Egy 25 éves büntetett előéletű és egy 70 éves büntetlen előéletű férfi 2018. május 2-án a keszthelyi Balaton-parton lévő pavilonsoron italoztak, majd hajnali 02:30 óra körül a szomszédos keszthelyi vasútállomás nyitott utas váró részéhez mentek át, ahol azzal a szándékkal, hogy cigarettát kérjenek, odaléptek egy padon várakozó, szintén ittas állapotban lévő ismeretlen férfihez.

konyhakes.jpg

A sértett közölte velük, hogy nincs nála cigaretta, mire a fiatalabb férfi a zsebéből egy 22 cm hosszú, kb. 13 cm-es pengehosszúságú konyhakést vett elő, majd a sértett felé fordítva fenyegető hangnemben kijelentette, hogy amennyiben nem ad cigarettát, megszúrja.
Az idősebb férfi ez idő alatt a követelésnek nyomatékot adva a sértett nyakát átkarolta és a padhoz próbálta szorítani, azonban a sértettnek sikerült magát kiszabadítania, melyet követően a terheltek felhagytak cselekményükkel és a sértett gyors léptekkel el tudott távozni a helyszínről.

A sértett távozását követően a fiatalabb terhelt nem tett le arról, hogy cigarettát szerezzen, ezért hajnali 02:40 perc körüli időpontban a vasútállomás külső várakozó területének egy másik padján helyet foglaló férfihez lépett oda és tőle is cigarettát követelt.
Amint a sértett elutasító választ adott, a férfi ezúttal is elővette zsebéből a konyhakést és a sértett mellkasa felé fordítva, fenyegetően közölte vele, hogy amennyiben nem ad cigarettát, megszúrja. A sértett a fenyegetés beváltásától tartva a mellette lévő padon és korláton átlépve a sínek irányába elsietett a vasútállomásról, ahova a férfi már nem követte.

A két férfi cselekményét többen észlelték, értesítették a rendőrséget, így a két elkövetőt még a vasútállomás területén sikerült elfogni.
A két férfi ellen felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a Keszthelyi Járási Ügyészség - értesült honlapunk dr. Jánky Judittól a Zala Megyei Főügyészség ügyészétől, helyettes - sajtószóvivőtől.