Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.06.14

Brutális rablás Keszthelyen

Még 2017. június 15-én az esti órákban két férfi és egy nő -mindhárman már voltak bűntetve, Zalakomár községből egy Renault Megane típusú személygépkocsival Keszthelyre utaztak, és  leparkoltak a Keszthelyi  Balaton-parton a Csík Ferenc sétány mögötti parkolóban.

22:00 és 22:30 közötti időpontban a sétányra érkezett egy  német állampolgár Porsche típusú személygépkocsijával. A személygépkocsit  leparkolta, abból kiszállt. A férfiak a nőt a  német férfihoz küldték, hogy vegye fel vele a kapcsolatot.
A sétányon a nő  és a német férfi  leültek egy padra, dohányoztak és beszélgettek. Ez idő alatt a nő a társaival mobiltelefonon tartotta a kapcsolatot. Kb. 2-3 perc elteltével sétálni indultak a sétány mellett lévő parknak arra a részére, ahol nincs gyalogos forgalom és nem működnek a biztonsági rendszer kamerái. A séta közben a nő a férfit a társai felé terelte.

keszthely-rablas-2017.jpg

(Az egyik gyanúsított előállítása. Fotó: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

A férfiak a sértettet hátulról leütötték, aki az ütés következtében a földre esett. A sértettnél lévő táskát erőszak alkalmazásával a férfiak el akarták venni, sértett azonban a táskáját szorosan fogta, azt a testéhez szorította.
Azért, hogy a táskát a sértett szorításából  el tudják venni, őt több alkalommal megrúgták. A bántalmazás következtében a sértett a jobb oldali szemhéj zúzódásában, vérömlenyében, a jobb arcfél zúzódásában, az állkapocscsont bal oldali zúzódásában és az állcsont jobb oldalának törésében megnyilvánuló 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A gyógytartam 40 nap volt.

A terheltek a bűncselekmény helyszínéről elmenekültek és a MÁV állomás felé futottak. Haladásuk során  a  táskát átkutatták.
A sértett táskájából, amelynek értéke 2.000.-ft volt, eltulajdonítottak:
26.000-ft-ot, 800 Euro készpénzt (306,74.-ft/euro), összesen 245.390.-ft, 1db férfi bőr pénztárcát 1.500.-ft, 1 db vászon anyagú pénztárcát, 300.-ft, 1 db Sony Xperia X Compact F 5321 típusú érintőképernyős mobiltelefont, 80.900.-ft, 1 db kulcstartót, rajta 3 db biztonsági zár kulcsát, 2.400.-ft, 1 db lakáskulcsot, 800.-ft, 1 db napszemüveget Zeiss márkájú  multifokális lencsékkel 142.600.-ft.értékben.
A sértettet ért összes kár 501.890 Ft volt.

A Keszthelyi Járási Ügyészség csoportosan elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Keszthelyi Járásbíróságon.