Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.02.14

Brutális harcikutya-támadás miatt emeltek vádat Zalában

Egy zalaegerszegi  1961-ben született  büntetlen előéletű férfi  a zalaegerszegi,  körbekerített ingatlanján tartott 4 éves, staffordshire terrier-golden retriever keverék, mintegy 45 kg tömegű kan kutyája biztonságos őrzéséről nem megfelelően gondoskodott, ezért az eb 2018. július 20. napján a hajnali órákban a be nem zárt lakásajtót kinyitotta, majd a kerítés mellett tárolt hűtőszekrényekre felkapaszkodva - immár nem első alkalommal - a 140 cm magas drótkerítést átugorva kijutott az udvarból az utcára. 

kutyatamadas.jpg

(A fotó illusztráció)

Reggel 6 óra körül a sértett férfi a terhelt ingatlanától kb. 40 méternyire közlekedett gyalogosan az utcán a munkahelyére tartva, amikor az eb rárontott, fogaival megragadta a sértett jobb könyökét és a karjánál fogva rángatni kezdte őt, majd miután a földre rántotta, ott testszerte marcangolni kezdte.

Az állat támadásának az vetett véget, hogy a kutya gazdája meghallotta a megtámadott férfi segélykiáltásait, a helyszínre sietett és a földre teperte az ebet.

A sértett a kutya támadása következtében a jobb könyöktáj, a felkar többszörös mély harapott sebét, a felkarcsont többszörös törését, és testszerte  számos súlyos  sérülést szenvedett. A sértett sérülései 8 napon túl gyógyuló sérülések, melyek  tényleges gyógytartama 120 napra tehető. A sérülések összességükben  maradandó testi fogyatékosságnak minősülnek.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási  Ügyészség testi sértés vétsége miatt emelt vádat - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóviője.

Kisfiú arcába harapott a kerítéshez kötözött kutya Zalában

A keszthelyi rendőrök vádemelést javasolnak egy 43 éves budapesti férfivel szemben. A 43 éves férfi még 2017. augusztus 2-án 16 óra 30 perc körül Balatongyörökön, az egyik strandra bevitte a kutyáját, majd a kerítéshez kikötözve felügyelet és szájkosár nélkül hagyta az ebet, aki beleharapott egy kisgyermek arcába.

 


loading...