Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.04.30

Börtönből is zaklatta exét egy zajki férfi

A 32 éves zajki férfit - Zajk egy közigazgatásilag Letenyéhez tartozó kisközség - legutóbb  a bíróság súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmények  miatt 2 év 6 hónap végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre ítélte. Büntetésének  letöltését 2015. február 12-én kezdte meg a Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, Zalaegerszegen.

zajk-jozsefhegy.jpg

Bevonulását megelőzően élettársi kapcsolatban élt egy nővel, a kapcsolatból 2014. szeptember 10. napján gyermekük született.  A terhelt jogerős büntetésének megkezdését követően a nő  több szerelmi kapcsolatot is létesített, így a kapcsolatuk megszakadt.

A sértett új kapcsolatai  a terheltet felháborították. A férfi részben emiatt, részben mert vélt meggyőződése szerint  a nő közös kiskorú gyermeküket nem megfelelően látja el, a fogva tartása alatt 2016. október 11-én, majd 2016. december 25-én mobiltelefonon, illetve 2017. január hónapban a sértett részére küldött 3 darab levélben életveszélyesen megfenyegette volt élettársát. A férfit ezért a bíróság a volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás bűntette miatt el is marasztalta.

Ezt követően a terhelt 2018. október 14-én a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetből, majd átszállítását követően 2018. november 08-án a Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetből ismét levelet írt volt élettársának.

A terhelt az első levelében - amellett, hogy kérte a sértettől vigyék el hozzá karácsonyi beszélőre kiskorú fiát, és közölte volt élettársával szabadulási terveit – a nőt trágár szavakkal illette, és többször is személy elleni erőszakos cselekményekkel életveszélyesen megfenyegette őt és rá tekintettel rokonait, jelezve neki, hogy korábbi sérelmeit nem felejtette el.

A nőből a  levelek - a korábbi terhelti viselkedésre is tekintettel - félelmet váltottak ki, ezért a történtek miatt feljelentést tett.

Nagykanizsai Járási  Ügyészség  zaklatás bűntette  miatt emelt vádat - értesült honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.