Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.05.04

Biztonsági öv nélkül vezetett, súlyosan sérült Lovászi és Lenti között

A rendelkezésre álló adatok alapján egy 71 éves tornyiszentmiklósi nő közlekedett személyautóval a 7538-as számú úton Lovászi irányából Lenti felé május 3-án (hétfőn) kora reggel 6 óra 55 perckor. A 26-os kilométerszelvényben lévő útkanyarulatban a nedves úttesten elvesztette uralmát a gépkocsija felett, letért az útpadkára, majd a vízelvezető árok falának ütközve többször megpördülve állt meg. A baleset során a jármű vezetője – aki biztonsági övét maga mögött bekapcsolva közlekedett - a vezetőülésből a hátsó ülésre csapódott, és súlyos sérüléseket szenvedett.

A közúti tragédiák elkerülése érdekében a Zala megyei Rendőr-főkapitányág felhívja a figyelmet arra, hogy a gépkocsi ülésén utazó személyeknek a biztonsági öv becsatolásával kell magukat rögzíteni a közlekedés során.

A biztonsági övet a passzív biztonsági eszközökhöz soroljuk, tehát jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett baleset következményeinek a csökkentésében mutatkozik meg. Az öv használatával megelőzhető, hogy a járműben utazók teste egy ütközés során fellépő tehetetlenségi erő hatására nagy erővel, hirtelen előrelendülve a kormánynak, a műszerfalnak és a szélvédőnek csapódjon, vagy a gépkocsiból kizuhanjanak.

Indulás előtt kapcsolja be biztonsági övét és hívja fel utastársai figyelmét is arra, hogy rögzítsék magukat! A biztonsági öv életet menthet.

...hogy mindenki hazaérjen! - hívta fel a figyelmet a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. (Forrás és helyszínelési fotók: ZMRFK)

lenti-lovaszi-baleset-2021.jpg

lenti-lovaszi-baleset-2021-2.jpg