Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.01.30

Bíróság elé állnak a bánokszentgyörgyi igazságosztók

Még 2019. március közepén egy zalai községben (Ez Bánokszentgyörgyön történt. A Szerk.) a sértett férfi – részegen – az önkormányzatnál közmunkásként dolgozó két nőt inzultált. Egy vívótőrrel mellbe bökte őket, sértő szöveg kíséretében. Az odaérkező polgármester elvette a fegyvert, és elzárta a hivatalban.

Az egyik nő telefonon elpanaszolta az esetet élettársának, a vádlottnak, aki azonnal odasietett. Eközben a részeg férfit a falubeliek hazavezették. A vádlott a községbe érve az önkormányzati műhelyben fejszét vett magához, mert úgy gondolta, a vívótőr még a sértettnél van, majd a nyomába eredt.

birosag.jpg

A háza kapujánál találkozott össze vele, s számon kérte, miért bökte meg az élettársát a tőrrel. Kiabálás volt a válasz, mire a vádlott ököllel arcon ütötte a sértettet, aki a kapuoszlopnak zuhant, majd pár lépés után összeesett. Közben falubeliek érkeztek a helyszínre, ők odahívták a polgármestert, aki értesítette a mentőket és a rendőrséget. A bántalmazás során a sértett 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Másfél hónappal később az I., II. és III. rendű vádlottak egy fiatalemberről megtudták, hogy viszonyt kezdett a III. rendű vádlott feleségével. A sértettet telefonon elcsalták egy találkozóra, ahol berángatták egy személyautóba, majd ütni kezdték azt kiabálva, hogy „mindenki így jár, aki az asszonyaikkal kikezd” és közben elvették a mobiltelefonját is.

Pár száz méterrel odébb egy földes úton álltak meg, kirángatták a gépkocsiból a sértettet és mindhárman ütni, rúgni kezdték. A bántalmazást a megcsalt férj telefonnal felvette. A verést csak akkor hagyták abba, amikor látták, hogy áldozatuk erősen vérzik, s több helyen elszakadt a ruhája. Ezt a helyzetet kihasználva a sértett a közeli faluba menekült és onnan értesítette a rendőrséget. A bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

O.L. és két társának személyi szabadság megsértésének bűntette minősítésű ügyét február 2-án délelőtt tárgyalják először a Nagykanizsai Járásbíróságon, ahol a vádlottak és a tanúk meghallgatása kerül sor - olvasható a Zalaegerszegi Törvényszék nyilvános tárgyalási jegyzékében.

Az ügy  előzményei az alsó linkre kattintva olvashatók.