Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.02.09

Betegbiztonságra nyert kétszázmilliót a zalaegerszegi kórház

A betegbiztonság fejlesztésére kétszázmillió forint európai uniós (EU) támogatást nyert el a Zala Megyei Szent Rafael Kórház - jelentették be a minap sajtótájékoztatón, Zalaegerszegen.

zala-megyei-korhaz.jpg

Halász Gabriella főigazgató elmondta: az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében megvalósuló projekt eredményeként a fekvőbeteg-ellátó osztályokon higiéniai fejlesztések valósulnak meg, továbbá egységes betegazonosító rendszert alakítanak ki.
Hozzátette: egy kórházban nagyon sok kórokozó van jelen és válik rendkívül ellenállóvá, ezért nagy hangsúlyt kell fordítani a higiénés feltételek betartására.
A pályázati forrásból ellenőrző monitorrendszert alakítanak ki, a fekvőbeteg-osztályokon pedig higiénés eszközöket - szappanadagolókat, fertőtlenítőszer-tartókat - helyeznek el, amelyeket a látogatók is használhatnak majd, így jelentősen csökkenthető a fertőzésveszély.
A projekt keretében biztonságos betegazonosító rendszert vezetnek be, a mobil leolvasók segítségével egyszerűbbé válik a betegek azonosítása, az elvégzett vizsgálatok nyomon követése - ismertette a főigazgató. MTI