Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.12.09

Benzinkutasra támadtak Zalában

A 23 és 42 éves zalaapáti lakosok rokoni kapcsolatban állnak egymással.
2018. június 1-jén 10 óra 10 perc körül az I.r. és a II.r.  terheltek Zalacsányban a töltőállomáshoz mentek tankolni.  
A töltőállomásra egy Suzuki Swift Sedan típusú személygépkocsival érkeztek.

benzinkut-tankolas.jpg

Az 1-es számú töltőfejnél 1000 Ft-ért az I.r.  terhelt tankolt, ez idő alatt II.r.  terhelt a személygépkocsiban maradt. Az I.r.  terhelt bement a töltőállomás épületébe és közölte a kútkezelővel, hogy pénz nincs nála ugyan, de kb. 10 perc múlva visszajön és kifizeti a tankolás árát.
A kútkezelő közölte, hogy fizetés nélkül nem lehet tankolni, mert nincs hitel, és adja át a személygépkocsi kulcsát, és ha a tankolt összeg kifizetésre kerül, akkor eltávozhatnak a töltőállomásról.
Az I.r. terhelt kiment a töltőállomás épületéből, de a kútkezelő utána ment és ki akarta venni a személygépkocsi indítókulcsát. Ebben  megelőzte a II.r.  terhelt, és kiszállt a személygépkocsiból.
A II.r. terhelt meglökte a kútkezelőt és lökdösődés alakult ki közöttük, majd szóváltásra került sor, melynek során  az I.r. terhelt  ököllel meg is ütötte a kútkezelőt.
Az I.r.  terhelt ezután elővett egy kerékkulcsot, a kezében pörgette, hadonászott vele.
A bántalmazás következtében a kútkezelő az állán 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.
A terheltek közösségellenes magatartása alkalmas volt arra, hogy a töltőállomáson és annak környékén tartózkodó személyek megbotránkozzanak. A két férfi ügyében a Keszthelyi Járási Ügyészség garázdaság és testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Keszthelyi  Járásbíróságon - értesült honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.