Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.07.26

Belvíz: több helyen nem járnak a vonatok Zalában

A hatalmas esőzések miatt több szakaszon nem járnak a vonatok Zala megyében.

Zalaszentjakab állomás vágányai a folyamatos eső miatt déltől víz alá kerültek, az állomáson nem lehetséges a vonatközlekedés.

A csapadékvíz visszahúzódása után vasárnap reggel kezdődhet meg a vasúti pálya helyreállítása, hét teherkocsinyi zúzottkövet használnak majd fel az ár által elmosott ágyazat pótlásához.

Az állomáson várhatóan vasárnap késő este indulhat újra a forgalom, a nagykanizsai vonalon Zalakomár és Nagykanizsa között addig pótlóbuszok közlekednek, az átszállások miatt a menetidő 30-60 perccel megnőhet - írta a MÁVINFORM.

zalaszentjakab-belviz-2020.jpg

(Lampert Hajnalka fotója és videója a zalaszentjakabi vasúti átjárónál szombaton készült. Itt az esőzés következtében beszakadt az út is)

Vasárnap reggeltől vízátfolyás miatt szünetel a forgalom a Nagykanizsa-Bajcsa szakaszon. Nagykanizsa és Murakeresztúr között pótlóbuszra kell átszállni.

Az átszállás először a Kaposvár felől érkező 18250-es személyvonat utasait érinti.

A zalai és somogyi vonalakon a szombati viharkárok felszámolása után még két szakaszon vannak korlátozások: Beleg és Somogyszob, valamint Zalakomár és Nagykanizsa között járnak pótlóbuszok - közölte a vasúttársaság.

Átszakadt a galamboki horgásztó gátja - Képek - Dél-Zala Press

A rendkívül nagy mennyiségben lehullott csapat következtében megelőző jelleggel szombaton 60 családi házból 200 fő került kitelepítésre Galambokon. A kitelepítést a polgármesterrel együttműködve hajtották végre - tájékoztatott a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Úgy tudjuk, a kitelepített lakók vasárnap visszatérhetnek otthonaikba. (Fotók: Bacs Zsolt)