Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.02.06

Bedrogozva csapódott a busznak Zalában

M. terhelt (férfi) még 2017. augusztus 12. napján 21 óra 20 perc körüli időben kábítószertől befolyásolt állapotban közlekedett Bocföldén, az Ady utcában Sárhida irányából Zalaegerszeg felé a …. forgalmi rendszámú személygépkocsival. Haladása során a terhelt az Ady út 38. szám előtti közúton bódultságából eredő figyelmetlensége miatt áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol járműve bal oldalával a vele szemben szabályosan közlekedő, G. által vezetett ….. forgalmi rendszámú autóbusz bal oldalának ütközött.

drogdiler.jpg

A terhelt vizeletében > 80,0 μg/ml amfetamin, < 1,0 μg/ml metamfetamin és 1535,7 ng/ml delta-9-THC-COOH, míg a vérében > 300,0 ng/ml és 48,42 ng/ml delta-9- THC-COOH volt kimutatható.
Az amfetamin, a metamfetamin és a delta-9-THC (delta-9-tetrahidrokannabinol) a Btk. 459. § 18. pontja értelmében, figyelemmel a 66/2012. (IV. 29.) Korm. rendeletre, kábítószernek minősül. Az amfetamin koncentrációja alapján M. terhelt a cselekmény elkövetésekor kábítószer hatása alatt állt.

M. terhelt cselekményével megszegte a KRESZ 4. § (1) bekezdés c) pontjában foglaltakat azzal, hogy járművezetőként úgy vett részt a közúti forgalomban, hogy szervezetében vezetési képességére hátrányosan ható szer befolyása alatt állt, továbbá nem tartotta be a 25. § (2) bekezdésében foglaltakat sem, mivel figyelmetlensége miatt járművével áttért az úttest menetiránya szerinti bal oldalára.

Mindezek miatt M-et a Zalaegerszegi és Járási Ügyészség járművezetés bódult állapotban vétséggel vádolta meg - értesült honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.