Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.06.07

Becsehelyi, kiscsehi, maróci férfiak ellen emelt vádat az ügyészség

Egy 1985-ben született maróci, egy 1985-ben született kiscsehi, és egy 1989-ben született becsehelyi férfi az idén január 11-én délelőtt I. r. gyanúsítottnak a Maróc külterületén lévő borospincéjébe mentek, ahova magával vitte az engedéllyel tartott vadászpuskáját is azzal a szándékkal, hogy a környéken vadat lőjön.

A gyanúsítottak napközben a pincében tartózkodtak, majd onnan 19 óra körül hazaindultak, amikor az I.rendű vádlott a pince közelében észrevett egy gímszarvas bikát, amelyet egy lövéssel leterített. A gyanúsítottak a tetemhez mentek, majd arról a maróci férfi levágta a combokat, a két lapockát és a karajt.

birosag.jpg

A gyanúsítottak a levágott mintegy 35 kg szarvashúst zsákokba csomagolták és a pincébe vitték azzal a céllal, hogy azon később megosztoznak. A nyomozó hatóság 2020. január 12-én a pincében tartott kutatás során lefoglalta és a Zalaerdő Zrt. sértett képviselőjének kiadta a szarvashúst, azonban az emberi fogyasztásra alkalmatlanná vált, így azt meg kellett semmisíteni. A vad elejtésével okozott kár 600.000 Ft. volt.  

A nyomozó hatóság a pincében tartott kutatás során az I.r. gyanúsítottól lefoglalt még egy 8 mm kaliberű, házilag összeállított hadipuskát és egy 16-os kaliberű, belga gyártmányú, duplacsövű sörétes vadászpuska csövét. A nyomozóhatóság az egyik társa lakóhelyén tartott kutatás során lefoglalt 91 db 22 Long Rifle kaliberű céllövő töltényt és 3 db 7,62 mm kaliberű pisztoly-géppisztoly töltényt.

A házilag összeállított puska lőfegyvernek, a sörétes vadászpuskacső lőfegyveralkatrésznek minősül, illetve lefoglalt töltények lőszernek minősülnek. A gyanúsítottak a lefoglalt lőfegyver, illetve lőszerek tartásához nem rendelkeztek engedéllyel. Az I.r. gyanúsított nem volt vadásztársaság tagja, így vad elejtésére sem volt jogosult.

Az ügyben a napokban a Nagykanizsai Járási Ügyészség lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint lopás bűntette miatt emelt vádat - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.