Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.09.28

Barátnőjét lopta meg a zalai Casanova

Egy 27 éves zalabéri férfi tavaly augusztusban baráti kapcsolatba került egy gyulakeszi illetőségű nővel, akihez be is költözött. A kapcsolat november közepéig tartott, ekkor szakítottak, a férfi  pedig visszaköltözött Zalába.

csalo-casanova.jpg

A férfi 2018 októberében  a nő hálószobájában lévő ruhásszekrényből eltulajdonította „Versace baraka” típusú, mintegy 500.000,-Ft értékű arany nyakláncát, majd Tapolcára utazott és az ékszert eladta.

A nő táskájából ellopott egy arany karperecet és két gyűrűt is mintegy 184.000 Ft értékben, melyeket zálogba adott, kivette a nő bankkártyáját is (mely mellett a bankkártya tokjában egy papírlapra fel volt írva a bankkártyához tartozó PIN kód) és a kártyával, a nő tudta és beleegyezése nélkül egy zalaegerszegi ATM-nél 100.000,-Ft-ot vett fel a folyószámlájáról. A pénzt elköltötte.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség  információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette és lopás  bűntette miatt emelt vádat - tudtuk meg dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.

Bíróság elé megy a becsehelyi Casanova

A korábban már többször büntetett 34 éves becsehelyi férfi egy internetes közösségi oldalon megismerkedett egy zalaegerszegi nővel. Álnéven mutatkozott be, és valótlan adatokat közölt, így azt, hogy német állampolgár, Frankfurtban született, jogot tanult, családja külföldön él, egy, az édesapja tulajdonában lévő cégnél dolgozik, s emellett autók exportjával és importjával foglalkozik.