Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.09.30

Bánokszentgyörgyi igazságosztók

Az I.r.  terhelt  - egy büntetett bánokszentgyörgyi férfi, és élettársa a bánokszentgyörgyi önkormányzatnál dolgozik, mint közmunkás. Az élettárs és  munkatársnője 2019. március 13-án délelőtt az önkormányzat műhelyében dolgozott, amikor 11 óra 30 perc körül megjelent ott egy  erősen ittas állapotban levő bánokszentgyörgyi lakos és a magával hozott vívótőrrel a két nőt egy-egy ízben mellbe bökte azzal a szöveggel, hogy „itt a cigányok nem fognak ma dolgozni”.

rendorseg-fenyhid.jpg

Ekkor érkezett a helyszínre a polgármester, akinek jelentették az esetet és a vívótőrt magához vette és elzárta a hivatalban. Az I.r. terhelt élettársa telefonon elpanaszolta élettársának I.r.  terheltnek a történteket, aki akkor éppen ismerősével Letenyén tartózkodott, majd Bánokszentgyörgyre vitette magát, és élettársával megbeszélték a történteket.

Addigra már a részeg férfit elvezették a falubeliek a helyszínről a lakására. I.r. terhelt az önkormányzati műhelyben magához vett egy fejszét - mivel úgy gondolta, hogy annál még ott van a vívótőr -, majd  a férfi házához indult. A házhoz érve az udvaron a kertkapunál tartózkodó férfihez ment és tőle számon kérte, hogy miért bökte meg az élettársát vívótőrrel, aki kiabálni kezdett vele, emiatt I.r. terhelt még indulatosabb lett. Odalépett a férfihez, és legalább 2 ízben közepes erővel ököllel arcon ütötte.  

A sértett nekiesett a kapuoszlopnak, abban megkapaszkodott, majd beindult az udvarra, ahol néhány lépés megtétele után összeesett. Az I.r. terhelt után az élettársa és más személyek is a helyszínre mentek, majd látva  a férfi sérülését, polgármestert a helyszínre hívták. A polgármester intézkedett, hogy a helyszínre mentők és rendőrség menjen ki. A férfi az I.r. terhelt bántalmazása következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket  szenvedett.

III.r. terhelt – aki egy 22 éves büntetlen bánokszentgyörgyi férfi- testvérével I.r. terhelttel és sógorával II.r. terhelttel – aki egy büntetett bánokszentgyörgyi férfi,-  2019. május 1-jén 12 óra körül Bánokszentgyörgy község külterületén a vasúti átjárónál erőszakkal beültették az I.r.  terhelt tulajdonát képező Renault Megane Combi típusú személygépkocsiba a lakásáról kerékpárral odaérkező sértett fiatalembert -kányavári lakost-, mivel előzőleg tudomásukra jutott, hogy nevezett szerelmi kapcsolatot alakított ki III.r. terhelt feleségével.

A terheltek a helyszínre a sértettet  a feleség telefonjáról küldött üzenetekkel csalták oda. A gépkocsival nyugati irányba indultak, majd néhány száz méter megtételét követően egy Várfölde környéki búzatáblába hajtottak, miközben az autóban III.r. és II.r. folyamatosan ütlegelték a fiatalembert. Az autót mindvégig I.r. terhelt vezette, aki látta és hallotta, hogy társai mit csinálnak a hátsó ülésen. Vezetés közben I.r. terhelt is többször hátrafordult és arcon ütötte a sértettet. Eközben azt kiabálta, hogy „ így jár mindenki, aki az asszonyainkkal kikezd”.

Ütlegelés közben III. rendű terhelt eltulajdonítási szándékkal elvette a sértettől a  60.000 Ft értékű Huawei P20 Lite típusú mobiltelefonját, majd később odaadta II. rendű terheltnek azzal, hogy „csináljon belőle bizniszt”. A terheltek  az autóban olyan kijelentéseket tettek, hogy elviszik a sértettet „egy jó kis helyre” és ott megölik.

A bántalmazással és a fenyegetéssel a terheltek  a sértettben testi és lelki szenvedést, gyötrelmet okoztak. A búzatáblában a gépkocsival- kb. 200 méter megtételét követően - megálltak, majd a sértettet az autó hátsó üléséről I.rendű terhelt kirángatta és mindhárman kézzel ütötték és lábbal rúgták. A bántalmazásról III.r. terhelt telefonnal videofelvételt is készített, amelyet később odahaza megmutatott a feleségének. A bántalmazást csak akkor hagyták abba, amikor meglátták, hogy a sértett orrából erősen folyik a vér és több helyen elszakadt a ruhája. Ekkor a sértett elfutott a közeli Várföldén lakó rokonához, és az ő telefonján tett bejelentést a rendőrségre az esetről.

A három terhelt a személygépkocsival a bánokszentgyörgyi lakásukra mentek. A bántalmazásról készült videó megtekintése után mindhárman megrémültek cselekményük lehetséges következményitől. I.r. terhelt megkísérelte elrejteni az autót, azonban Bánokszentgyörgy Oltárc felőli végén egy vízmosásban fennakadt a kocsi. A bántalmazásról készült felvételt III.r. terhelt kitörölte a telefonjából, míg a sértettől elvett telefont II.r. terhelttel együtt elrejtették a házhoz tartozó kert végében.

Az ütések következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.
Az ügyben a Nagykanizsai Járási  Ügyészség  kifosztás, személyi szabadság megsértésének és testi sértés bűntette  miatt emelt vádat - értesült honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől
.