Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.11.14

Baltával ölt meg hét kutyakölyköt egy zalai nő

Egy szentliszlói 64 éves nő  még 2013-ban   befogadott  otthonába egy keverék fajtájú, nőstény ivarú kutyát. Az egyedül élő nőnek nem volt pénze az állat ivartalanítására, ezért a kutyát forgási időszakban igyekezett elzárva tartani.
Ennek ellenére a Princess névre hallgató kutya vemhes lett és 2018. március 5.-én  7  kiskutyát ellett a nő udvarához tartozó hátsó fészerben.

kutya.jpg

A munkanélküli, havi 44.000 Ft rendszeres jövedelemmel bíró nő a kiskutyák felnevelésével járó kiadásokat nem kívánta vállalni, ezért elhatározta, hogy az állatokat elpusztítja.
2018. március 06-án reggel - alkoholfogyasztást követően -  magához vett egy virágföldes zsákot, majd abban elhelyezte a 7 darab keverék fajtájú kölyökkutyát.

Ezt követően a kiskutyákkal teli zsákot a lakóházához tartozó fészerbe vitte és a tulajdonát képező 12 cm élhosszúságú baltával addig ütötte a zsákban lévő kiskutyákat, amíg már nem érzékelt életjelet felőlük.

Az elpusztított kisállatok tetemét tartalmazó zsákot az ingatlanához tartozó udvar hátsó részébe vitte, ahol a földet fűrészporral szórta meg, valamint benzinnel is meglocsolta, majd ráhelyezte a zsákot, amire még további fűrészport és újságpapírt szórt, majd azt benzinnel leöntve meggyújtotta.

A nő ellen a  Nagykanizsai  Járási  Ügyészség állatkínzás bűntette    miatt emelt vádat a   Nagykanizsai  Járásbíróságon - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.