Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.05.06

Baltával okozott riadalmat Szentmargitfalván

B Szabolcs terhelt 2017. február 04-én a reggeli órákban B.Gyula Szentmargitfalva, ... szám alatt található lakóházához ment, ahol először sört kért, majd ennek eredménytelensége után távozott. Ezt követően még a fenti napon délután 12 óra 42 perckor ittas állapotban ismét visszament B Gyula bekerített, harapós kutyára, valamint kamerával megfigyelt területre utaló jelzésekkel ellátott ingatlanához, ahol a nála lévő fadarabra hasonlító tárggyal kívülről kettő alkalommal megütötte a kaput, azonban ennek során B Gyula kerítés mellett tartózkodó kutyája a terhelt kezében lévő tárgyat elkapta és azt berántotta az udvarra.

 

balta.jpg

 

B. Szabolcs ezt követően is a kezeivel a hadonászott és a kerítésen benyúlva ingerelte a kutyát, ennek során a házőrző eb a terheltet az orrán és jobb alkarján - 8 napon belül gyógyuló sérülést okozva - megharapta, miközben lekapta a terhelt fején lévő sapkát is. B Gyula a történteket észlelve a kerítéséhez ment, és azon átnyúlva visszaadta B Szabolcs sapkáját és erővágóját.

A terhelt ingerült állapotban haza távozott, ahol magához vett egy 85 cm nyélhosszúságú, 9,5 cm munkaéllel rendelkező fejszét és néhány perccel később 12 óra 45 perckor ismét megjelent B Gyula lakóháza előtt, ahol a fejszével, 4 alkalommal a fa- és fémelemekből álló kerítéskapura sújtott, miközben B.Gyulát nyakának elvágásával és kutyája megölésével fenyegette meg.

B. Szabolcs terhelt kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása következtében 12 kerítéselem rongálódott meg, B Gyulának ezzel 1.116 Forint kára keletkezett.
A terhelt viselkedése B Gyulát megbotránkoztatta és az elkövetés helyére, időpontjára és módjára tekintettel alkalmas volt arra, hogy az másokban is megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ezért felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt ellene vádat a Nagykanizsai Járási Ügyészség - olvasható a kanizsai ügyészség vádiratában.