Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.03.27

Azt mondták Borsfán a rendőrnek, hogy kicsinálják

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság járőrei és egy körzeti megbízott még tavaly április 20-án azért vonult ki Bánokszentgyörgyre a Várföldei utcába, mert állítólag ott bűncselekmény történt, de a bejelentés nem volt valós.

Ezt követően a rendőrök megálltak kitölteni a menetlevelüket, azonban eközben 21.02 óra körüli időben felfigyeltek egy, a Bánokszentgyörgy, Kossuth utcában Szentliszló irányából nagy sebességgel elhaladó fehér színű Mitsubishi Carisma típusú személygépkocsira.

Mivel a sofőr gyanúsan gyorsan hajtott, ezért az egyenruhások utána mentek, intézkedés alá akarták vonni.

O. annyira gyorsan közlekedett, hogy a rendőrök ugyan utolérni nem tudták, azonban amikor a Borsfa, Zrínyi utca 102. szám előtti enyhén balra ívelő útkanyarulatba ért, a figyelmetlensége és a nem megfelelő sebessége miatt fékezés ellenére a járművel letért a menetiránya szerinti jobb oldali füvespadkára és az ott lévő vízelvezető árokba, majd előbb az árok oldalfalának, onnan pedig a Borsfa, Zrínyi és Béke utca kereszteződésénél lévő hídfőnek ütközött, melynek következtében a jármű visszacsapódott az úttestre, ahol végül a tetőlemezére borulva állt meg.

borsfa-baleset-2017.jpg

(A felborult autó Borsán. Fotó: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

A rendőrök a helyszínre érve mentőt és tűzoltót, helyszínelőket hívtak, a motortérnél füstölő kocsihoz mentek, amelyből a jogosítvánnyal nem rendelkező O. pár percig tartó eszméletvesztés után saját maga kiszállt.

A balesetnek híre ment Borsfán és O. rokonai tíz-tizenöten megjelentek a helyszínen, akik közül a vádlott G. azt mondta a rendőrnek, hogy ez miatt ki fogja csinálni és felgyújtják a házát is.

G. a zsaruk előtt azt is kiabálta, hogy amíg a rendőr háza égni fog, ő otthon piázni, amire akár tíz tanúja is lesz.

A kedélyek csak később nyugodtak le, amikor kiderült, hogy a huszonéves alkalmi sofőr nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Mindezek miatt a kompánia hangadóját G-t, közveszélyt okozó cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétségével vádolta meg a Nagykanizsai Járási Ügyészség.

A fenyegetett rendőr két kiskorú gyermeket nevel, lakóházát hatósági intézkedései miatt már többször megdobálták.