Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.03.02

Az ötfős család mindene odalett az oltárci tűzben

A múlt héten hétfőn délelőtt csaptak fel a lángok a Zala megyei Oltárcon, ahol egy 60 négyzetméteres vályogház gyulladt ki.

A Petőfi utcai tűzhöz a nagykanizsai és a letenyei hivatásos tűzoltókat is riasztották, akik három vízsugárral oltották el a lángokat.

A tűz kitörésekor egy általános iskolás fiú volt a házban, aki még időben ki tudott ugrani az ablakon. A tűzben az ötfős család mindene odalett, a vályogház életveszélyessé vált.

oltarc-tuz-2020.jpg

(Fotó: Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

A bajban az önkormányzat rendkívüli gyorssegélyt nyújtott, a Borsfai Fekete István Általános Iskola - ahová a család két gyermeke is jár -  pedig gyűjtést szervezett. Facebook oldalukon ezt írták:

"2020. február 24-én Oltárcon, Bogdán Hajnalka családi háza elektromos hiba miatt leégett, amelyet lehetőségeikhez mérten újítottak fel. Két gyermeke iskolánk tanulója. Milán 7. osztályos, Martin 8. osztályos. A tűz idején Milán tartózkodott otthon, aki a tűz ropogására ébredt fel.

Szerencsésen ki tudott menekülni a tűzön keresztül, kisebb égési sérüléseket szenvedett. Az anya és élettársa rendszeresen dolgozik, a gyermekek jó magaviseletűek, a képességeikhez mérten tanulnak. Martin éppen továbbtanulás előtt áll. Sajnos az egész ház lakhatatlanná vált, a benne lévő használati tárgyak, személyes iratok, holmik elégtek. Semmijük nem maradt. Kérünk minden jó szándékú, segíteni akaró embert, hogy támogassa a családot.

Legsürgősebben ruhákra, tartós élelmiszerre, háztartási eszközökre lenne szükségük. Felajánlásokat az iskolában gyűjtünk, az elszállításáról gondoskodunk. Jelenleg egy kölcsönkapott, nem túl jó állapotú házban laknak. Terveink szerint nyitunk egy számlaszámot részükre, erre utalhatnák a pénzadományokat, amelyet házvásárlásra és annak felújítására fordíthatnának. A későbbiekben használt bútorokra, hűtőre, mosógépre, tűzhelyre stb. is lenne szükségük.
Bármilyen segítséget szívesen fogadnak!"