Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.10.03

Az M70-esen, Tornyiszentmiklósnál bukott le a szlovén mosóporcsempész

A szlovén állampolgárságú férfi az idén február 20-án nagy mennyiségű, hamis mosószert akart személygépkocsival Budapestről Szlovéniába szállítani értékesítés céljából, de a zalai hatóságok tetten érték.

A 65 éves, büntetlen előéletű férfi olyan „Ariel” feliratú, hamis márkajelzéssel ellátott mosószeres flakonokat akart Szlovéniában értékesíteni, amelyek nem az eredeti márkajelzés szerinti terméket tartalmazták, de a csomagolás alapján alkalmasak voltak a vásárlók megtévesztésére.

hamis-ariel-duo-pack.jpg

A férfi 40 db, egyenként 4,5 liter kiszerelésű, hamis mosószert rejtett a személygépkocsijába és elindult Budapestről Szlovénia felé, majd amikor Zala megyében, az M70-es autópálya Tornyiszentmiklósnál lévő Kerka pihenőjéhez ért, az adóhatóság járőrei ellenőrizték és a hamis árut lefoglalták tőle.

A hamis mosószer eredetét a férfi egy hiányosan kitöltött számlával igyekezett igazolni, azonban a védjegyoltalom jogosultjának forgalmazási engedélyével nem rendelkezett.

A férfi megsértette az eredeti terméket gyártó cég iparjogvédelmi oltalomból eredő jogát és ezzel 317 000 forint vagyoni hátrányt okozott.

Az ügyben a Lenti Járási Ügyészség iparjogvédelmi jogok megsértésének vétsége miatt emelt vádat a szlovén férfi ellen a Lenti Járásbíróságon és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt vele szemben.

 

loading...